Det var juli 2012 da jeg fikk mitt første møte med Hollywood. Vent, det er feil. To måneder før hadde jeg jo besøkt California for første gang. Jeg hadde sovet på hotell i Hollywood sentrum, kjøpt meg billige souvenirer og knipset bilde med Hollywood-skiltet bak meg. 

Men juli var mitt første møte med det ekte Hollywood. 

Jeg hadde hørt om konkurransen «World Championships of Performing Arts» tidligere. Verdens største talentkonkurranse med flere hundre deltakere i forskjellige kategorier. Alt foregikk på scenen. Sang, skuespill, dans og musikk. 

Da jeg hørte om at konkurransen søkte deltakere som kunne representere Norge, gikk jeg på skuespiller-linjen på Danvik Folkehøgskole. Det var livet mitt, og jeg elsket hverdagen som skuespiller. Jeg ville bare mer, mer, mer!

Processed with VSCOcam with a5 preset

Så jeg meldte meg på, men under aditionrundene i Oslo var jeg på min første tur til Hollywood med skolen. Ganske ironisk, og jeg var livredd det skulle ødelegge for muligheten til å bli vurdert som skuespiller i konkurransen.

Men vi gjorde auditionen på Skype, og jeg kom med. Etter mange uker med forberedelseser, monolog-utvelgelse og en camp i Stockholm med de andre deltakerne fra Norge og Sverige, satte vi kursen mot Hollywood i Los Angeles. 

To uker bodde vi på det fineste hotellet jeg noen gang har vært på, vi minglet, dro på foredrag, badet i bassenget og (aller mest) øvde på monologene våre. Og til slutt stod vi på scenen for å fremføre. De første rundene var det mange som skulle ut i ilden, og akkurat da handlet alt om å komme videre til semifinalen. Det var 200 skuespillere fra hele verden som fremførte monologer. 30 kom videre til semifinalen, og derfra kom 3 til finalen.

Følelsen da jeg så navnet mitt på plakaten over de 30 som hadde kommet videre til semifinalen var helt ubeskrivelig. Fy søren, det var gøy!

Processed with VSCOcam with a5 preset
På det øverste bildet var det semifinale, og så sinnsykt mange i publikum. Jeg skjønner ikke hvordan jeg turte. Vet seriøst ikke om jeg hadde turt det samme i dag, jeg!

Man kan si mye om selve konkurransen, og det var både positivt og negativt som med det mest annet. Men! Nå er det fare for at jeg roter meg bort, for dette innlegget skal handle om hva jeg tenkte om Hollywood, og bransjen. Under de to ukene der borte, kom jeg i kontakt med en skuespillercoach som hadde sett monologen som fikk meg videre til semifinalen. 

Vi hadde en veldig fin og spesiell samtale, og hun snakket mye om monologen min, teknikker og hva jeg hadde gjort før. Etter en lang prat sammen, fortalte hun meg om en agent i LA som hun ville introdusere meg for. 

Bare så det er sagt: Jeg vet at det finnes mange i Hollywood med store ord og løfter, og det er sikkert er 10 % av disse løftene som faktisk fører til noe. Men likevel, man kan jo ikke tenke sånn hele tiden heller. 


For å gjøre en lang historie kort, så avtalte jeg med coachen at vi skulle møtes neste gang jeg kom til Los Angeles og ta det videre derfra. Vi la hverandre til på Facebook (haha), og holdt kontakten.

Jeg gikk i tenkeboksen og møtte flere som prøvde seg i Hollywood som skuespillere, og som hadde dratt på audtioner til store filmroller ukentlige i flere år. Og jeg fikk ganske god innsikt i hvordan det ville være å prøve seg der borte. Og en ting gikk igjen; det er veldig, veldig tøft. 

Jeg gjorde research i haugevis, men viktigst av alt så kjente jeg på magefølelsen. For hvis det skulle bli noe med agenten i LA, så skjønte jeg jo at jeg måtte flytte dit. Og magefølelsen min sa nei. (Noe jeg har skrevet om tidligere HER.)

Mitt inntrykk av bransjen der borte er at du må ofre mye på veien mot suksess, og at den veien kan være beinhard. I tillegg møtte jeg mange mennesker fra bransjen som var helt usmakelige og kvalme. I tillegg til mange gode og dyktige mennesker, selvfølgelig.

Kanskje jeg alltid kommer til å kjenne litt på hva som ville skjedd om jeg flyttet til LA, men det er helt greit. For det jeg måtte ofre for å finne ut det, er litt mer enn hva jeg er villig til. Heldigvis er jeg bare 23, og jeg tror det er mye spennende som kan skje likevel.

Helt ærlig er jeg bare sykt glad for opplevelsen av å være med i konkurransen, for et minne! ♥

– SILJE