Det finnes en fordel og en ulempe ved å skrive noe rett fra hjertet og sende det, nesten uredigert, til en av Norges største aviser. 

Fordelen er at innlegget blir såpass ekte at avisa faktisk vil ha det. Ulempen er at man ikke har gått nøye over innlegget og tenkt over hvilke misforståelser og reaksjoner som kan oppstå. I hvert fall ikke alle. Men så kan man jo liksom ikke det heller? Hvor blir det av det ærlige i innlegget mitt, hvis jeg skal tenke på alle reaksjoner jeg kan få?

I dag hadde jeg nemlig mitt første debattinnlegg ute på Dagbladet.no. Inspirasjonen til innlegget kom da jeg fikk en melding fra en av mine nærmeste venner om et bilde hun ville legge ut. Derfra begynte tankene mine og svirre, og det kom det en liten tekst ut av. Sjekk gjerne innlegget her, før du leser videre 🙂

Jeg var selvfølgelig veldig nervøs for reaksjoner på Facebook, er som kjent der det går verst for seg.. 

Tjo hei! Målet mitt med å skrive dette innlegget var at vi alle skal tenke litt over «beautyfilterne» Snapchat bruker. Og hvilken effekt det har på oss.

Etter innlegget kom ut, fikk jeg faktisk melding av en annen venninne. Hun fortalte at hun tidligere har lagt ut bilde av seg selv med beautyfilteret, hvor nesen er smalere osv. Etter masse positiv respons, brukte hun kun dette filteret når hun la ut bilder, og resultatet ble at hun følte seg stygg når hun ikke hadde det på. Sykt? Denne jenta er nydelig, så det var veldig vondt å høre. Men jeg føler også at det understreker at det er noe sannhet i det jeg skrev i innlegget.

Så har jeg fått kommentarer på at «da må vel sminke også forbys». Og da må jeg bare ha sagt: Jeg mener ikke at vi skal fjerne sminke. Jeg mener ikke at vi skal fjerne Snapchat. Så enkelt er det liksom ikke. Farger som blir sterkere og at huden blir renere kan jeg leve med, selv om spesielt sistnevnte ikke er nødvendig. Men det at Snapchat har filtere som legger seg over ansiktene våre og forandrer det så enormt til det mer «perfekte» er et kjempestort problem! Og det er det jeg ville sette fokus på.

Jeg redigerer bilder selv på bloggen, jeg elsker å jobbe med lys og farger. Og jeg kan godt fjerne en kvise eller to. Men å endre på utseendet, gjøre nesa mindre, krympe armen eller beinet mitt, fjerne en valk fra magen? Det er her det begynner å bli veeeldig skummelt.

Det er positivt med debatt, da! Selv om jeg ikke helt vet om Facebook-kommentarfelt kan defineres som det. Uansett, tusen takk til alle som har gitt meg gode tilbakemeldinger – heldigvis er det mange av de også! Det er jammen meg skummelt å ha meninger, men kanskje det er nettopp derfor det er så viktig.

Hva tenker du om Snapchat-filterne?

– SILJE ♥