God dag til deg! ♥ Jeg har lenge hatt lyst til å vise dere hvordan jeg redigerer bildene mine. For det første så dere kan se at mye er gjort i etterarbeidet, akkurat som bilder i magasiner og på andre blogger. (Ikke samme kvaliteten på bildene mine da, men du skjønner) For det andre fordi ..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.. jeg nettopp skrev et debattinnlegg i Dagbladet om filteret til Snapchat som gjør nesa mindre og ansiktet tynnere. Og bare for å ha nevnt det for siste gang: Jeg har ikke noe imot de andre filterne. Altså, kattefilteret er jo best! Og jeg elsker de filterne som gjør fargene i bildet sterkere. Men det er i mine øyne noe helt annet enn at jeg «må» ha tynn nese dersom jeg vil bruke filteret med blomsterkrans, for eksempel. Alle de «fine» filterne i Snapchat fikser jo på nese, øyne og ansikt nå? Det er drøyt. Men hey – jeg skal ikke gå inn i dette igjen.

Hvilket program?
Det er ganske stor forskjell fra bildene som ligger på kamerarullen, og bildene som havner på bloggen. Jeg har ikke redigert bilder «ordentlig» så lenge, men har lært mye på få år. Jobbet mye i Photoshop på videregående, men har ikke hatt råd til det selv. Nå har jeg en brukt iMac som hadde Photoshop fra før (score!), så da får jeg testet ut litt av hvert. Jeg er ingen proff, men har funnet ut hva jeg liker å gjøre med bildene. 

FØR REDIGERING:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det jeg gjør er: (ikke alltid alle punktene hver gang)

– forsterke fargene
– gjøre det lyse i bildet lysere, og det mørke mørkere (kontraster)
– evt. fjerne en kvise 
– noen ganger fjerner jeg enkelte føflekker, hvis jeg har sminket meg dårlig (eller hvitmalings-flekker som jeg hadde på armen denne dagen) 
– forandre formatet (denne gangen zoomet jeg litt inn)
– legge inn litt lysskjær

ETTER REDIGERING:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvorfor redigere? 
Jeg liker at man er åpen om hvilke redigeringer man gjør med bildene sine. Det gjør at dere forhåpentligvis har dette i bakhodet, også når dere ser andre bilder! Jeg elsker å jobbe med farger og lys i Photoshop, og synes bloggen min har blitt mye finere etter jeg lærte meg dette. Og selv om jeg fjerner en uheldig kvise i ny og ne (ikke alltid), så skal dere vite at det er det lengste jeg går med redigeringen.

Hvordan liker du å redigere bilder? Er du enig eller uenig i at bilder skal redigeres?

– Silje ♥