For et år siden var jeg på Bali, og jeg har flere ganger fått spørsmål om hva som er verdt å oppleve. Så jeg skal prøve å huske hva jeg likte best! Det finnes så mange andre bra Bali-tips der ute, og jeg har samlet mine favoritter i bunnen av dette innlegget. Så håper jeg du som skal til Bali vil sjekke ut de tipsene også 🙂 Og husk å sjekke hva som er Bali-folkeskikker, og alt av vaksiner – jeg glemmer alltid hva jeg har tatt selv. 

Jeg reiste gjennom et opplegg med Samadhi-Travel, hvor dagene var planlagt fra før og vi hadde surf-og yogatimer. (Mye bra yoga-timer på Bali for den som er interessert i det) Da bodde vi i en helt nydelig villa i utkanten av Seminyak. Det stedet anbefaler jeg å gjøre research på, for her er det så mye spennende! Etter en uke der, reiste jeg og venninnen min til Uluwatu, som også anbefales. Det er ca en times kjøretur fra Seminyak og har så mange nydelig strender og restauranter. Vi bodde på et hotell kalt Pinkcoco Bali Hotel, som var ekstremt billig og utrolig fint. Anbefaler å sjekke ut andre hoteller også selvfølgelig, men vi var utrolig fornøyd med å bo der!

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

1. Tone Oraini ♥
Vår reiseleder på turen var norsk-balinesiske Tone Oraini, som er surfeinstruktør, Bali-ekspert og kokebokforfatter (blant annet). Hun har startet opp «Wanderlust Dreamers» hvor du kan bestille spennende utflukter og skreddersydde turer. All info finner du på hjemmesiden www.wanderlustdreamers.com. Verdt å sjekke ut! Tone vet virkelig alt som er å vite om øya, så uansett ville jeg tatt kontakt med henne via Instagram @toneoraini eller mail: tone@toneoraini.no
PS: Har du lyst til å surfe på Bali, er det Tone du bør snakke med!

2. Solnedgangs-restaurant ♥
I Uluwatu er det en helt nydelig restaurant som jeg og venninnen min satte av en ettermiddag/kveld. El Kabron er en «cliff club» med nydelig utsikt, basseng og vakre lokaler. Bali-solnedgangen her er helt amazing. I tillegg er det fantastisk mat og drikke. Husker at vi var helt rusa på livet da vi var her, helt magisk!
For å høre om bordbestilling eller annet, se hjemmesiden: www.elkabron.com
Følg på Instagram for nydelige bilder, @elkabronbali

3. Ubud ♥
Nydelige Ubud er alltid på lista over hva man bør gjøre på øya. Jeg henger meg på! Nydelig sted med masse å oppleve og se. 

4. Veganrestauranter 
Da vi var i Ubud, var vi innom en vegansk kafé som hadde fantastisk mat. Jeg husker ikke hva det het i farten, men uansett er det verdt å sjekke ut de veganske restaurantene! Jeg ante ikke at vegansk mat kunne være SÅ godt, og ble hekta på mange av de «rå» dessertene. Mmmm!
15 tips til vegansteder i Ubud finner du HER.

5. Balinesisk mat 
Maten på Bali MÅ bare være et punkt for seg selv. Prøv ut ny Balinesisk mat når du kan, det burde nesten ikke være lov å kjøpe pizza der, altså! Smakte så mye godt som jeg gjerne skulle lagd hjemme. Kommer du over kokke-kurs eller lignende mens du er der, ville jeg kastet meg på. Glad for at Tone Oraini faktisk kommer med en kokebok snart med Balinesisk mat! 

7. Shopping ♥
Jeg shoppet ikke veldig mye, men likte shoppegatene i Seminyak veldig godt. Regner med at man bare sier «Shopping Street, Seminyak» om man tar taxi. I tillegg var vi på et shoppingsenter, (glemt hva det heter, men her er 10 anbefalte) hvor det også var veldig mye fint! 

8. Feste på Bali?
Flere i reisefølget vårt dro ut til Kuta Beach på kveldstid, som er kjent for å ha drøssevis med partysteder. Jeg ble hjemme i villaen for å jobbe (nerden), men gjengen som var ute hadde hatt det gøy. Greit å vite at man bør forvente MYE folk, og jeg tror nok ikke det er stedet jeg ville tatt meg en fest. Men! Alle er forskjellig, og her fant jeg 10 tips til de beste utestedene 🙂

Husk å følge Tone på Instagram! @toneoraini, eller klikk HER 

Har du vært / vil du til Bali? Det anbefales! 

Andre Balitips: 
Ida Wulff sine beste tips 
Nettavisens reisetips
Vagabond sin guide
Nyttig info fra Samadhi Travel (se nederst på siden)

– SILJE ♥