Da jeg skrev innlegget «10 magiske treningstips – for oss latinger» HER ble det et av mine mest leste innlegg på bloggen. Selv elsker jeg slike tips, uansett hvor mye jeg prøver å bli glad i treningssentre og joggeturer. Det går bare ikke, altså. 

Så jeg prøver å finne andre tips for å prøve å holde meg sunn og i form. Her er 10 nye!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

1. Bli venn med en hund:
Som jeg har nevnt før er jo ikke katter de beste treningspartnere, haha. Spør noen du kjenner med hund om å få lufte den, eller innfør noen faste turer sammen. Når en hund er inkludert i avtalen, hjelper det ikke om det regner eller du heller har lyst til å bli på sofaen. Hunden må jo ut!

2. Spise mindre:
Jeg synes man alltid skal spise det man har lyst på, og kose seg med maten. Men, selv er jeg så ekstremt glad i mat at 90 % av gangene jeg spiser, blir jeg stappmett og ruller rundt som Snorlax i Pokémon. Derfor har jeg litt å jobbe med på dette punktet..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

3. Saftis eller fløteis:
Ikke begynn å tell kalorier du får i deg, og hvis du gjør det fra før – slutt. Men det er greit å ha en viss anelse om næringsinnholdet i mat, så man kan ta sunnere valg i hverdagen. Når det kommer til is i sommer, er det helt sykt forskjell på saftis og fløteis. En saftis kan ha 90 kalorier, mens en fløteis med sjokolade kan komme oppe i 4-500 kalorier. Helt sprø forskjell. Heldigvis liker jeg saftis best i varmen!

4. Turer:
Jeg elsker å gå tur! Er bare litt treig på å komme meg ut, men når jeg først er der.. Sukk. Da blir jeg nesten sånn yoga-dame som blir dopa av lukten av en kongle liksom. 

5. Unngå buss:
Jeg har et mål i sommer om å unngå buss så langt det lar seg gjøre. Det er 3-4 kilometer til byen fra der vi bor, og det er en veldig fin tur! Det er bare å planlegge litt ekstra tid, så er det egentlig ikke så vanskelig å få det til. I tillegg er det motiverende å kikke på skrittelleren på mobilen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

6. Kjøp en ball: 
Da jeg var i Sverige, måtte jeg kjøpe EM-ballen med hjem. Den forrige fotballen min forsvant i Lofoten tror jeg, og det var på tide med en ny. Med en ball i hus, er det mye lettere å komme i aktivitet. Plutselig spiller man fotball i stua med bordkanten som mål, eller trikser ball på terrassen. 

7. Ståpult på kontoret:
Jeg er veldig fan av ståpult, og jobber mer effektivt med dette. I tillegg skal det være bedre for forbrenningen enn å sitte. Har ikke akkurat rast i vekt etter jeg begynte med det, men har mye mindre prikking i lårene som jeg har opplevd når jeg sitter. Og det er jo bra!

8. Svømme:
Svømming er super trening, og det er jo gøy! Prøver å være flink til å svømme på ferie, må gjøre det når vi skal til Hellas snart. Nå er vi i Kragerø hvor det er basseng, så jeg får svømme litt her og. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

9. Jogge med mening:
Ofte når jeg har vært med venner, har vi spist en god middag og har kjøpt inn dessert. Dessert, godteri, snacks. Det er litt som julaften, og alle venter på at middagen roer seg, og man kan spise mer. Håper det er noen som kjenner seg igjen? Haha. Flere ganger har jeg da fått med meg vennene mine på å løpe rundt huset sammen, leke sisten eller spille fotball i hagen. Dette setter i gang forbrenninga så man blir sulten fortere! Det beste er når treningen har et mål, ikke sant? 

10. Syv minutter:
Tror jeg har nevnt denne før, men tar den igjen. Man må gjerne løpe litt før desserten og gå tur med en hund, men noen ganger har kroppen godt av «ordentlig» trening. Kjedelig, men nødvendig. Men du trenger faktisk bare sette av syv minutter, hvis du laster ned 7 minute-appen. Gode øvelser som gjør deg sliten, på syv små minutter. Jeg har glemt appen litt bort igjen, men skal prøve å ta den frem mer i sommer! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Har du noen andre tips?

– Silje ♥