Det har føltes litt rart å skulle blogge de siste dagene. Når det skjer så mye vondt i verden er det godt med en pause, selv om jeg lover å unngå pauser her fremover. Uansett hva som skjer, burde bloggen min få være et fristed med underholdning, tekst og bilder. Uansett.

Spesielt én hendelse fra helgen får jeg ikke ut av hodet. At Thea Steen døde natt til søndag. Altså, denne dama .. Jeg vet ikke hvorfor hun har truffet meg så veldig, kanskje fordi vi var på omtrent samme alder, hadde samme jobb og mange av de samme drømmene. Jeg kjente henne ikke, men fy søren som hun imponerte meg, og traff meg med ordene sine. Om du av en eller annen grunn ikke har hørt om Thea, så var hun frilansjournalist og hadde nettopp flyttet til New York da hun fikk livmorhalskreft.

Thea var mye i media etter hun fikk kreft i 2015. Hun har skrevet åpent om sjokket da hun fikk beskjeden, om sykdommen og den tøffe behandlingen. Alle som fulgte bloggen hennes ønsket så sterkt at hun skulle bli frisk. Og som hun skrev. Altså, de ordene. For en rå skribent hun var. Jeg husker hun skrev at hun drømte om å skrive bøker, så jeg håper at tekstene hennes en gang kan bli bok. Hun virket også helt herlig som person, så morsom, positiv og livsglad. Det er umulig å ikke bli inspirert av det. Anbefaler å ta en titt på hennes sterke videodagbok, legger link under bildet ♥

THEAS VIDEODAGBOK

Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4

♥ Theas Minnefond på Facebook ♥

Du fikk kanskje med deg kampanjen Thea satte i gang sammen med Det Nye? #sjekkdeg- kampanjen gjorde at 6000 flere kvinner testet seg, noe som faktisk kan være avgjørende for å unngå livmorhalskreft. Dette var en av Theas hjertesaker, og hun fikk vel fortjent Kreftforeningens hederspris tidligere i år. 

At hun bare fikk leve i 26 år, gjør så utrolig vondt. Verden er så urettferdig noen ganger at det er til å bli dårlig av. Men tenk å være 26 år, og ha satt så dype spor. Å ha endret på statistikken, å ha reddet liv. Å ha rørt et helt land med ordene sine. Det står det så stor respekt av, og Thea vil for alltid være et stort forbilde for meg. Og sikkert mange, mange andre.

– SILJE ♥