God søndag! Jeg planlegger aldri å ha to dagers bloggpause, bare så jeg har nevnt det ;-p Liker ikke at det skjer, men hvis det er en veldig full helg med mye spontan reising, kan det jo skje. Vi har hatt en skikkelig familiehelg ved å besøke både Kragerø og Holmestrand, og nå er vi på plass i leiligheten med verdens to fineste puser. Håper du har hatt en bra helg, og nyter søndagen! 

I dag tenkte jeg å skrive litt om hva som er typisk for bloggere, fun facts og ting som er greit å vite. Kanskje gøy for deg som ikke helt skjønner bloggverdenen, eller for deg som synes slike innlegg er interessant! Dette gjelder selvfølgelig ikke aaaalle bloggere, men mange av oss.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. «Tusen» bilder
Vi bruker kanskje 3-4 bilder i et blogginnlegg, men tro meg – det blir ofte tatt rundt 50 bilder. Og gjerne mer! Som vi deretter ser igjennom, så velger vi kanskje ut 10 som vi redigerer, og så blir dette igjen kortet ned til de som fungerer best i innlegget.

2. Vi eier ikke skam
Etter flere år som bloggere, blir vi helt immune mot å ta bilder i offentlighet. Nesten, i allefall. Ta en selfie midt på Gardermoen? Null problem. Sette på selvutløser på en strand mens man gliser mot kamera og barnefamilier går forbi? Ikke noe stress. (Egen erfaring, hehh…) Vi glemmer helt å være flaue, for bloggen er viktigst!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

3. Forsvare jobben/hobbyen
Det er veldig forskjellig om bloggere tjener penger eller har bloggen som hobby. Fellestrekket er at vi uansett må forsvare bloggingen i forskjellige sammenhenger. Det er så mange meninger om denne verdenen, og mange av dem er så feil at det er vanskelig å ikke engasjere seg. Blogging er som de fleste andre hobbyer og kunstformer, det finnes ikke bare én type blogg.

4. Tid på innlegg
Mange lurer på hvor lang tid man bruker på et innlegg. Dette er nok veldig forskjellig, men jeg selv bruker alt fra 2-6 timer på ett innlegg, det er helt avhengig av hva man skriver om.

5. Kommentarer ♥
Vi lever for kommentarer fra leserne. Et innlegg uten kommentarer er litt som å holde en forestilling som ingen kommer på. Vi vil vite hva dere synes, tenker og mener. Så aldri vær redd for å kommentere, vi elsker det! (Men følg vanlig folkeskikk, da 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

6. Peace!
Vi tar bilder hver eneste uke, og er egentlig ganske kreative. Men peace-tegnet er vår faste følgesvenn og funker alltid! Så tilgi oss for at det til stadighet kan dukke opp.

7. Blogg på hjernen
Som blogger tenker man på innlegg konstant. Nye ideer dukker opp hele tiden, og den minste ting kan bli et blogginnlegg. Ofte kan man gjøre ting fordi det blir et kult innlegg, som for eksempel da jeg sov på Gardermoen i fjor. Jeg hadde jo litt lyst, men tenkte også at det kunne bli morsomt på bloggen. Og jammen ble det et av mine mest leste den måneden! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8. Pirke, pirke
De fleste bloggere er opptatt av «perfekte» bilder, fordi vi ønsker at bilder skal være fine og inspirerende. Vi står på stoler og flytter på ting for å ta et bra bilde av maten. Vi slår av lyset i taket for å få bedre lys, vi trekker for gardiner, vi rydder på stua, and the list goes on. For å opprettholde en fasade? Nei. Med hånden på hjertet; Jeg har ikke noe problem med å innrømme at jeg har det rotete i blant, og at jeg ikke har giddet å støvsuge. Men bilder blir bare ikke fine og inspirerende av det. Så enkelt er det.

9. Facebook
Jeg tror de fleste bloggere får flest klikk fra Facebook, i alle fall veldig mye derfra! Derfor har mange av oss egne sider, hvor vi legger ut hver gang vi har skrevet nye innlegg. Følg gjerne min side HER ♥

10. Vi elsker det
Det viktigste av alt, er selvfølgelig at vi elsker det vi gjør. Det finnes unntak, så klart. Men de fleste som blogger elsker å inspirere, underholde, skrive, ta bilder. Vi jobber hardt for å dele gode innlegg til leserne, og blir rett og slett skikkelig glade av å trykke «publiser». Og det topper seg jo selvfølgelig dersom kommentarer tikker inn!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noe av dette som var nytt for deg, eller noe som traff deg som blogger selv? Kjempegøy å høre!

– SILJE ♥