Trenger du tips til hva du skal se på Netflix, så tenkte jeg å komme med mine tips! Skal prøve å fatte meg i korthet, dette er i alle fall mine 10 9 anbefalinger 🙂

1. Amanda Knox
Dokumentar om den amerikanske jenta Amanda Knox som ble omtalt over hele verden, og dømt for drapet på venninnen hun bodde med da hun studerte i Italia. Etter og ha blitt dømt, funnet uskyldig, dømt og så funnet uskyldig igjen, er hun er nå ute av fengsel og tilbake i USA. Jeg har alltid vært veldig fascinert av denne saken, spesielt med tanke på alt medieoppstyret som ble. Spennende og godt laget dokumentar! (OBS: Du kommer antagelig til å reagere på journalisten som er med..)

2. Fed Up
Denne MÅ du se. Tenker på den stadig vekk, og må nesten se den igjen snart. Hvordan tenker matprodusentene når de skal selge oss produkter, spesielt de som er usunne? Og hvorfor blir det egentlig så mye fedme blant elever i USA? Dette er bare noe av det de tar opp i dokumentaren, som gir mye god kunnskap om de aller største og mektigste matprodusentene.

 

3. The Social Network
Det er alltid sykt motiverende å se mennesker som har en idé, og aldri gir seg. Spesielt når det er basert på noe ekte, som denne filmen om Mark Zuckerberg og Facebook. Denne filmen er jo veldig kjent, men ville anbefale den likevel. Og husk at den også har fantastisk musikk, som den (også) vant Oscar for!

4. Blackfish
En skikkelig viktig film om vannparker i USA og spekkhoggerne som bor der. Må ses!
 

5. Gone Baby Gone
En spennende krimthriller med regi av Ben Affleck, som jeg har lyst til å se igjen snart! En fire år gammel jente blir meldt savnet i et røft nabolag, og to privatdetektiver tar på seg saken. Vil ikke si så mye mer, annet enn at jeg ble veldig engasjert og husker at jeg hadde behov for å diskutere filmen i etterkant. Sånt er gøy!

6. Stranger Things
Har tipset om denne på bloggen før, og regner med at mange har sett den. En spennende Netflix-serie om en guttegjeng som leter etter kompisen Will, som forsvinner etter han ser noe fryktelig… Grøss – denne har også fantastisk musikk, synes jeg.


 

7. American Horror Story
Jeg hadde et litt ironisk forhold til denne serien i starten, for jeg brukte litt tid på å komme ordentlig «inn»  i første sesong. Men fra 2.sesong ble jeg helt hekta, og så raskt alle 4 sesongene som ligger på Netflix. Masse kule, flinke skuespillere – og veldig spennende!


 

8. Under The Dome
Første sesong synes jeg er kjempespennende og bra, og etter det må du legge godvilja til ganske mye.. Serien dalte veldig i kvalitet etter første sesong, og ble dermed lagt ned etter bare tre sesonger. Men den er basert på en bok av Stephen King, så det er absolutt mye bra der, og jeg skulle gjerne sett flere sesonger av serien 🙂

9. The Big Short
Okey, jeg ville egentlig ikke ta med denne, for jeg klarer ikke forklare hva den handler om – haha. Men det er veldig interessant og spennende, og (jeg skal prøve å forklare) handler om en gjeng som tjener fett på finanskrisen som rammet USA for noen år siden, ved at de har sett den komme og har veddet mot bankene. Sånn, det er det beste jeg får til. Se den, og lær masse! (Det må tydeligivs jeg gjøre igjen også)

 

Jepp.. Det var 9 stk! Klarte bare ikke komme på en til nummer 10. Jeje. 

Hva anbefaler du på Netflix? Har du sett noen av de jeg tipser om her? 🙂

– SILJE ♥