I 2013 var jeg ferdig som praktikant i magasinet Topp, og var klar for et nytt eventyr. Jeg leste titalls brosjyrer om studier både i utlandet og i Norge, dro på studiemesser og tenkte mye. Ingenting føltes helt riktig, for aller helst ville jeg jo ha det nye eventyret sammen med kjæresten.

Den sommeren kom han inn på skole i Lofoten, og han ble ganske overrasket da jeg fortalte at jeg ville bli med. Jeg fikk jobb i den største avisa der oppe; Lofotposten. I starten begynte jeg som frilanser, men fikk etter hvert tilbud om fast jobb som journalist. Vi leide et koselig, gult hus rett i sentrum av Kabelvåg hvor skolen til Marius lå. Max var med, og det var så mange koselige stunder der oppe. Å se nordlys, oppleve mørketiden og Lofot-været.

Planen var å bo i Lofoten et år, selv om jeg visste at kjæresten minst skulle gå der i to år. Så da juni kom, pakket jeg sakene og flyttet tilbake til Oslo. Men jeg hadde fortsatt en fot i Lofoten med et utrolig spennende oppdrag; fire ganger i året reiste jeg opp igjen for å lage magasin for avisa – med 8 reportasjer hvor jeg skrev og tok bilder til alle sakene. Da fikk jeg jobbet, reist, møtt spennende mennesker, og sett kjæresten igjen. Det var perfekt! Jeg fortsatte med det helt til jula i fjor, da hadde kjæresten flyttet ned til meg, og jeg ville bruke tiden til andre prosjekter i nærheten.

Men… det er ikke sjelden jeg savner den friske lufta, den spennende og travle hverdagen, friheten da jeg kjørte rundt i vakre Lofoten, lykkefølelsen da jeg leverte magasinet til slutt og var fornøyd. Sukk. Må snart tilbake!

Så.. Dette er mitt lille eventyr i nord ♥ 


Kabelvåg♥​


Huset vi leide i et år ♥​


Insta-tid! (Ja, det er egentlig en sekk som jeg tydeligvis går med på veldig rart vis…)


Hjemmekontor ♥

Har du vært i Lofoten?

– SILJE ♥​