God torsdag til deg, fra den snødekte hytta!
Har sett en del andre bloggere som har hatt dette innlegget, med punkter man har lært så langt i livet, eller ting man burde visst som tenåring. Jeg synes ikke man skal bruke tid på å angre, det er bare bortkastet tid. Så det gjør jeg lite av, men synes uansett det er gøy å skrive et innlegg med ting jeg har lært!

1. Stå alltid vet det du føler er riktig. Jeg var som oftest den veslevoksne jenta som nektet å smake på røyk for eksempel, og ja – det var ikke veldig kult. Jeg husker jeg la veldig godt merke til vennene som sa «kom igjen,da» og vennene som sa «nei, du får ikke lov å smake, du blir bare avhengig. Det unner jeg deg ikke!» 

2. Vær også åpen for andres meninger. Du skal stå for det du mener, men vær også åpen for andres opplevelser, tanker og oppfatning. En diskusjon med en som tenker annerledes enn deg trenger ikke bli ubehagelig, her er det masse å lære om andre!

3. Legg merke til hvem som vil deg godt, for å fortsette litt på det første punktet. Ta godt vare på ekte, gode venner!

4. Den derre magefølelsen.. Den har jeg fulgt mange ganger når det gjelder store avgjørelser i livet. Og det har virket.

5. Hopp i det, ta sjansen! Ved hver artikkel jeg har i et magasin, har jeg kanskje fått 5 mailer med nei, og en med ja. Har du lyst på en jobb, men vet ikke om du er kvalifisert nok? (Hvorfor tenkte jeg på Donald Trump nå… ) Send en mail og spør, eller gå innom og hils! Tenk hva er det verste som kan skje? At du får et nei? Det blir man bare tøffere av.  (Eller, det verste som kan skje er at man blir en ukvalifisert president i USA, men.. Det er en annen sak!)

6. Vær til stede i øyeblikkene med venner og familie. Det gjør at minnene fester seg tydeligere, og du gleder andre ved å vise at du er 100 % til stede.
 

7. Spar penger på sparekonto, så fort du har mulighet! Jeg brukte opp alt på reising så fort jeg kunne, vet ikke om det er det beste tipset akkurat, men jeg angrer ikke! Selv om jeg selvfølgelig kunne ha spart litt mer… Hehehee

8. Kunnskap er alltid nyttig. Denne innstillingen er jeg stor fan av. Søk kunnskap hvor enn du er, snakk med nye mennesker, kikk i et atlas og lær deg geografi, lån bøker på biblioteket, og så videre. Det vil lønne seg!

9. Ta ansvar for det du gjør. Om det er at du skaffer deg hund eller katt, ta ansvaret for den. Har du gjort noe dumt? Innse det og be om unnskyldning. Har du brukt mye penger i det siste? Da må du spare og leve på knekkebrød en periode. For å ta noen eksempler!
 

10. Det er faktisk ganske kult å bli voksen og bestemme over sitt eget liv 🙂

Har du egne ting du har lært i livet? Er du enig i noen av mine? 

– SILJE ♥