Her har vi det igjen. Flere bilder av maten jeg spiste på kafé i går. Når folk snakker om bloggen min til meg, så nevnes ofte mat. Ja, det er mye mat. Og det er helt bevisst. Jeg tar nok mange flere valg om blogginnholdet her enn hva man skulle tro. Selvfølgelig er jeg helt åpen for spontane, dagbok-aktige innlegg som bare dukker opp i hodet, men en stor del av innleggene og innholdet er valg jeg har tatt, og som jeg har tenkt mye på.

Så hvorfor skriver jeg så mye om mat her? Og på Snapchat, og Instagram? For mange jenter (og sikkert gutter også) er det faktisk flaut å spise mye. Man kan ikke hente mer mat fra en buffet, om ikke venninna di er med. Det er flaut å spise foran noen du liker, og du må passe på kaloriinnholdet i maten. Ikke alle har det sånn, men veldig, veldig mange jenter har det akkurat sånn. Og jeg ønsker bare ikke å bidra til mer av det.

Jeg vil heller være den bloggeren som viser at jeg spiser mat. At jeg forsyner meg flere ganger. At jeg tar en dessert. Kanskje to ganger, til og med.
Så hvorfor skriver jeg om det? Det er jo heller ikke bra å spise for mye søtsaker og dessert? Det vet vi. Det vet vi godt, og vi leser det overalt. Hele tiden. Jeg fremmer ikke et syn om at man skal spise så krampa tar deg heller. Men jeg ønsker å være sunn, frisk, og glad. Være glad i mat, som faktisk er næring for oss. Være den jenta som tør å forsyne seg en gang til, så andre kan se at du ikke trenger venninna di for å hente porsjon to.

Jeg har hatt sunnhetstips på bloggen før, og kommer sikkert til å ha det igjen. Men jeg passer alltid på hvordan jeg skriver det. Det er ikke «vekt-nedgangs-tips». En enorm forskjell, mener jeg. Aviser og magasiner har nok av disse type sakene uansett. Jeg kommer nok aldri til å snakke om min egen vekt, for akkurat dette kan være utrolig skadelig. Selv har jeg hengt meg helt oppi at en bestemt vekt er «feil» fordi jeg leste det på en blogg en gang. Det er viktig å tenke over denne påvirkningskraften dersom man når ut til folk. 

Og selv om jeg viser på blogg og sosiale medier at jeg spiser og koser meg, betyr ikke det at jeg ikke har stunder hvor jeg ønsker å spise mindre, eller gå ned i vekt som alle andre. Men jeg har valget om hvilken side av meg jeg ønsker å vise frem på bloggen, hva jeg tenker at vi trenger mer av. 

Hva er dine tanker om dette? Ida Wulff skrev en gang et veldig godt innlegg om litt samme tema, les det HER.

– SILJE ♥​