OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da vi gikk gjennom sikkerhetskontrollen i går, skjedde det noe veldig flaut som jeg egentlig aldri hadde tenkt til å skrive om. Men Marius sa med en gang det skjedde at «det der måå du skrive om på bloggen», og det hele er jo bare ganske teit, så… Vi kjører på. Men jeg advarer deg: er du en av de som ikke liker når bloggere deler litt for mye detaljer, så ber jeg deg pent om å stoppe her! Da var det sagt. 😛 😛

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi er på flyplassen i Paris og skal gå gjennom sikkerhetskontrollen. For å spare penger hadde vi bare håndbagasje, så jeg hadde pakket veldig lite klær. Denne dagen hadde jeg på meg en tynn, svart strømpebukse. Dere jenter vet kanskje hvordan? Du ser godt igjennom den, for å si det sånn. Men vanligvis pleier jo ikke dette å være et problem fordi man har kjole over. Men denne dagen hadde jeg bare på meg en liten genser, fordi det var så lite klær igjen i kofferten. Jeg hadde en ny vinterjakke som gikk ned til knærne, så da gikk det greit. Likevel hadde jeg tenkt på at vi skulle gjennom sikkerhetskontrollen, og hadde med en liten jeansjakke jeg kunne slenge rundt livet når vinterjakka måtte av. Perfekt planlagt, trodde jeg. Høres ikke så ille ut ennå? Det blir (dessverre) mye verre….

Det er min tur i sikkerhetskontrollen, Marius er før meg og går gjennom den «sjekken» hvor en mann og en dame står og følger med. Jeg har lagt sekken, kofferten og vinterjakka på båndet, og har raskt tatt jeansjakka rundt livet. For greia var at jeg ikke hadde på meg truse denne dagen. (….)  Og strømpebuksa var jo så tynn, den dekker ikke NOE. Uff, jeg vet ikke hva jeg tenkte på, men noen ganger når man bruker hele dagen på å reise, så synes jeg det er behagelig å gå uten. Åh, jeg er så dum. Med den strømpebuksa var det seriøst nesten som om jeg gikk naken fra livet og ned, siden den var så sinnsykt tynn i stoffet, helt gjennomsiktig. 

Så nå skjønner dere kanskje hvorfor jeg var så stressa for å ha den jeansjakka rundt livet? Jeg prøvde å «dra» den litt ned både foran og bak, så den dekket det som vanligvis skal dekkes til i det offentlige.. Perfekt, tenkte jeg og skulle gå gjennom sjekken. – Your jacket, sier en mann ved båndet og peker på livet mitt.

Jeg bare glor tilbake. 
– Your jacket, gjentar mannen. 
Jeg ser på ham som om han har bedt meg hoppe ut fra en bil i fart.
– Put it here, sier han og begynner å bli utålmodig. 
– But, but, I .. I have so little clothes on! svarer jeg skjelven, med skikkelig norsk-engelsk uttale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Han peker på båndet, og jeg blir nødt til å ta av meg jakka og legge den der. Genseren min dekker ingenting, strømpebuksa er gjennomsiktig og gir fullt innsyn både foran og bak. I hodet mitt tenker jeg bare: Hvorfor i he***** tok jeg ikke på meg truse som vanlige folk? Jeg setter blikket i bakken, tenker over køen bak meg som er stappfull av nordmenn som skal fly med SAS, og tør ikke se et sekund på de ansatte som følger med meg gjennom sjekken. (Dere vet, man sender jo alltid et sånt smil som sier «jeg er snill og har ikke en bombe i bagasjen«) Jeg orker ikke en gang å tenke på dersom de måttet ha ta en sjekk på meg, herregud. 

Jeg kommer på andre siden, og hører fnising fra dama til høyre for meg, en ansatt. Blikkene fra køen bak meg brenner i ryggen. Jeg kaster meg over jakka mi og slenger den på meg som om det står om liv og død. River med meg sekken og kofferten, og forteller Marius at vi må rømme til nærmeste kafé. (Og eneste, viste det seg) Der trøstespiser jeg crossainter, mens nordmennene fra køen sakte men sikkert setter seg på bordene rundt. Hurra for at vi var tidlig ute og måtte sitte der i 3 timer før flyet gikk da….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– SILJE ♥