I samarbeid med Royal Canin

I dag vil jeg fortelle dere om en fôrserie fra Royal Canin, nemlig «Feline Breed Nutrition«. Serien er for rasekatter, hvor fôret er utviklet for rasens enkelte behov. Da jeg var hos Royal Canin i Oslo, fikk jeg høre om hvordan fôret blir utviklet. Og jeg tenkte bare at dette gjøres jo skikkelig nøye. Det forskes og utvikles lenge før fôret er ferdig, og dyrenes helse skal alltid stå i fokus. Det synes jeg er så fint, og ikke minst viktig. 

Foret for rasekattene finnes til Perserkatter, Siameser, Maine Coon, Britisk Korthår og Sphynx, både voksne og kattunger. Det finnes også en serie for hunderaser (Breed Health Nutrition). Men nå snakker vi om pusekatter!

Fôret bidrar til god tannhelse, å holde hjertemuskelen sunn, og sunne muskler og ledd hos pusene, takket være kalsium og masse andre næringsstoffer som du kan lese mer om HER om du vil. 

Hvilket fôr bruker vi? 
Vi, faktisk. Jeg mener jo egentlig kattene, lover at jeg ikke spiser maten deres altså. (Selv om jeg elsket hunde- og kattefôr da jeg var liten, men det er en annen sak) Til nå har pusene fått fôret som heter «Indoor» fra Royal Canin, og er veldig fornøyde med det. Men for noen måneder siden begynte jeg også å bruke «Britisk korthår» i Breed-serien (før jeg begynte samarbeidet med RC). Britisk Korthår er den rasen du mikser en Scottish Fold med, (F.eks Sander har en forelder som er britisk korthår) – i tillegg har britisk korthår veldig mange likheter med Scottish Fold / Scottish Straight i både personlighet og behov.

Funfact:
Så hvorfor testet jeg britisk korthår-maten i høst? Jo, da vi hentet Charlie i Haugesund, reagerte jeg på at han hadde så nydelig, fin pels. Jeg måtte bare spørre den tidligere eieren hva slags fôr han spiste, og da svarte hun Britisk Korthår fra Royal Canin. Så det var derfor!

Hvordan tygge maten?
Dette er også ganske kult, og sier litt om hvor nøye de har studert rasene: «Katter av rasen britisk korthår har en tendens til å sluke fôret uten å tygge det først. Dette fôret har derfor fôrkuler med en unik form og stor størrelse som oppmuntrer katten til å tygge ordentlig. Den mekaniske børstingen av tennene er også med på å fremme god tannhygiene.» 

Jeg har alltid reagert på at Max bare sluker godbiter og fôr, men med Royal Canin-maten tygger han faktisk. I tillegg har han slitt med tannstein tidligere, og da er det veldig bra at han tygger maten først.

Skal starte på denne posen over med nytt fôr til uka, til tre fornøyde kattepuser! 

– SILJE ♥

Pst: Du kan følge Royal Canin på Facebook HER, de har julekalender med masse fine premier i desember – for både hund og katt🎄  🐶 🐱