Noen ganger vil man kanskje være litt ekstra kreativ, spare penger eller gi noe annerledes og spesielt. Det er da hjemmelagde gaver kommer inn! Det er jo så gøy å få, og veldig koselig å lage, med julemusikk, noe godt i et krus og ro i hjemmet. (Herlighet hør på meg a… men det er jo sant!)

1. Musli-blanding ♥ Får meg aldri til å lage dette selv hjemme, men det er jo aller best hjemmelaget, og man kan putte så mye digg i!

2. Skrubb ♥ Kombiner olivenolje eller honning med sukker / salt / havregryn – eller andre gode skrubb-blandinger. Billig og kjempefin gave hvis man putter skrubben i en søt krukke med sløyfe, for eksempel. 

3. Tacokrydder ♥ På de fleste krydderpakninger til taco, så er sukker første ingrediens.. Ganske sykt! En hjemmelaget og sunnere tacokrydder-blanding er en skikkelig fin gave, de fleste liker vel taco?

4. Hjemmelagd kjeks / sjokolade / kake ♥ Alltid koselig å få, viser at man har brukt litt tid – også smaker det jo så godt.

5. Minnebilde ♥ Finn gamle bilder og minner, kanskje du har noen kinobilletter eller noe annet som minner deg om denne personen? Pynt med klistremerker og skriv ned morsomme minner, for eksempel. 

6. Hjemmelaget syltetøy ♥ Dette har jeg aldri lagd før, men så det på en film her om dagen, haha. Det så utrolig godt og fristende ut, og er en skikkelig fin vertinnegave også.

7. Kopp med personlig tekst ♥ Dette tror jeg man finner billig på Panduro, for eksempel? En helt hvit kopp som du kan skrive noe morsomt eller koselig på, med en vannfast tusj.

8. Klut, sokker, skjerf etc. ♥ Strikker, eller syr du? Planlegg litt god tid i forveien, og lag en liten hjemmestrikket gave.

9. Oppskriftsbok ♥ Kanskje litt «barnslig» gave, men dette hadde jeg blitt glad for: En notatbok hvor du skriver inn dine / deres favorittoppskrifter, både middager og desserter. Kanskje noen som alltid funker, eller en familieoppskrift. Pynt med klistermerker og annet som lyser opp boka. 

10. Lys-holder ♥ De fleste tenner stearinlys hjemme, så denne vil nok bli brukt! Finn et syltetøyglass, eller noe annet som tåler varmen, som du pynter – her er det bare å være kreativ. Og legg ved en pakke telys eller to i gaven. 

Har du andre tips? 

– SILJE ♥

Gratis bilder fra Pixabay.com

Følg meg gjerne på sosiale medier: