I samarbeid med Royal Canin

NYTT FÔR FRA ROYAL CANIN: ANALLERGENIC TIL KATT


Jeg er utrolig glad for at kattene mine ikke har noen allergier. For det hender hos både hunder og katter, og noen ganger er det vanskelig å vite at det faktisk er allergi. Hunder og katter klør jo litt innimellom, men hvis det blir veldig intenst, kan det faktisk være en allergi. Noe som er veldig lurt å finne ut av, det er jo ingen dyreeiere som vil at hunden eller katten skal være plaget av noe. ♥

Hvis du tror at dyret ditt er allergisk, så er det vanlig å ha en «elimineringsdiett», hvor man kan finne ut om det er fôrallergi som gjør at dyret ditt klør seg. Dietten varer ofte fra seks til åtte uker (dette hører man med en veterinær om), og deretter følger en «provokasjonsdiett». Royal Canin har for tiden fokus på allergier, og lanserer det nye fôret Anallergenic til katt, som er sammensatt slik at det er liten eller ingen risiko for at katten skal reagere allergisk på det. Under her står det litt om hvordan det fungerer når man skal finne ut av om det er fôrallergi katten eller hunden din har:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DEN FØRSTE FASEN (informasjon fra Royal Canin)

Kattens eller hundens fôr erstattes i denne perioden av et klinisk bevist veterinærfôr, for eksempel Anallergenic fra Royal Canin. Husk på å ikke gi dyret noe annet å spise mens det går på dietten. 

x I løpet av en uke blander du gradvis inn en større andel av det nye fôret i det gamle fôret, til du har byttet helt til det nye fôret. Behold kattens eller hundens gamle fôr så du kan benytte dette under den andre fasen i forsøket.

x Vær streng – det er kanskje viktigst av alt! Ikke gi kjæledyret snacks, godbiter, belønninger, tyggebein, produkter for god tannhelse, tannkrem, næringstilskudd med smakstilsetninger osv. Om dyret skulle få i seg noe den er allergisk mot, vil den klø seg i 8 dager, og man må begynne på eliminasjonsdietten på ny.

DEN ANDRE FASEN

Når elimineringsdietten er gjennomført, gå vi over til provokasjonsdietten. Denne pågår i en til to uker, eller i henhold til veterinærens anbefaling.

x Begynn provokasjonen eller testperioden med å tilsette en liten del (10-20 %) av dyrets tidligere fôr i porsjonen med Anallergenic eller det fôret som veterinæren har valgt.

x Hvis de kliniske symptomene kommer tilbake (for eksempel kløe), kan veterinæren stille diagnosen fôrallergi for katten eller hunden din.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du kan lese mer om fôrallergi HER om du vil! 🐱 

– SILJE ♥

Psst: Vil også anbefale dere å ta en titt på denne filmen, dersom du har dyr! Den gir god info om hvordan allergi oppstår og hva man kan gjøre for dyret ditt.
 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRoyalCaninNorge%2Fvideos%2F884969124939317%2F&show_text=0&width=560