Med den overskriften høres det kanskje ut som jeg har sett alt som går, men det har jeg ikke altså. Tenkte jeg bare skulle si hva jeg mener om noen av de kinofilmene som går om dagen!  🎬  ✌🏼

LA LA LAND: For den drømmende
Jeg har et helt middels forhold til musikaler, ofte fordi jeg trenger å høre gjennom sangene noen ganger før jeg liker dem. Men med La La Land så ble jeg revet med fra første stund, og elsket all musikk i filmen. Vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt gjennom albumet i etterkant! Filmen drar meg inn i det gode og dårlige med Hollywood, men som forelsket i Los Angeles og med en skuespillerdrøm i meg, så blir jeg helt bergtatt. Jeg var veldig forberedt på sjangeren i forkant, og koste meg masse! Men da jeg så den på kino var det faktisk et par som gikk marsjerende ut etter ca 15 minutter..
Terningkast: 6 (klarer ikke gi den mindre, men denne er nok ikke for alle!)

JACKIE: For kunstneren / den menneskeinteresserte
Denne filmen har ikke en typisk historieoppbygging, og vær forberedt på at du følger en persons følelsesregister og reaksjoner, ikke nødvendigvis en historie med den klassiske spenningsoppbyggingen. Natalie Portman gjør en helt skummelt bra tolkning av Jackie Kennedy; kona til presidenten John F. Kennedy som ble skutt i 1963. Vi følger altså henne i denne filmen rett etter drapet på mannen sin, og det er spennende og interessant! 
Terningkast: Sterk 4 

MOONLIGHT: For alle
Denne filmen er nydelig, sterk og vakker. Du følger livet til Chiron, fra han er liten gutt til voksen mann, og det skal godt gjøres å ikke bli engasjert, sjarmert eller fanget av denne filmen. Jeg savnet noe på slutten, bare noe bittelite ekstra, vet ikke helt hva. Men bortsett fra det, er det ingenting å si på denne. Fortjent Oscar for beste film!
Terningkast: 5

LION: For alle
Noe av det som gjør Lion til en så ekstremt fascinerende film, er jo at det er basert på en sann historie. En liten gutt i India som havner på et tog og blir fraktet langt vekk fra familien sin. Han klarer ikke å forklare hvor han er fra, og blir til slutt adoptert til Australia hvor han får et helt nytt liv. Som voksen sliter han med spørsmål han mangler svar på, han husker moren og søsknene sine, men vet ikke hvor de er. At det faktisk er Google Earth som gjør at han finner frem til dem, er jo helt utrolig. Skal ikke si så mye annet enn at denne må du se! 
Terninkast: 6

LOGAN: For den som elsker X-Men / action / splatter
Jeg så denne med kjæresten min, og jeg har ALDRI sett noe av X-Men eller Wolverine før denne filmen som skal avslutte Hugh Jackman sin tolkning av Wolverine. Så ha det i bakhodet når dere leser min mening, at jeg ikke har sett noe før! Filmen har en ganske klassisk oppbygging ved at hovedpersonene løper fra «de slemme» og må komme seg vekk, og det går liksom aaaakkurat hver gang. Men jeg synes filmen var spennende, overraskende flere steder, og skikkelig masse action! Kanskje litt for mye for meg, da. Jeg liker ikke splatter og lukker øynene når folk sloss, så det ble en del av det for å si det sånn, haha. Men tror denne er utrolig sterk og bra for de som er investert i dette universet. 
Terningkast: 3 (Bare min mening, ikke drep meg X-Men-fans, denne er nok en 5-6 for fans av filmene! )

Har du sett noen av disse? 😀

Xx Silje 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier: