I samarbeid med Royal Canin 🐱

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvorfor snakker dyrleger og dyreelskere så ofte om huden på dyrene, f.eks katter? Jeg har faktisk lurt på det tidligere, men fikk det banket inn i knollen for noen år siden da jeg var på kurs med Royal Canin på jobb som journalist. Huden gjenspeiler faktisk både kattenes helse og kvaliteten på kostholdet til katten.

Derfor sjekker alltid dyrlegene pels og hud når du har med deg katten/dyret ditt for en sjekk. Huden fornyes hele tiden, og både hud og pels viser dyret ditt sin generelle helsetilstand. Jeg får ofte kommentarer på at kattene mine har så fin pels, og da blir jo en pusemamma veldig glad ♥ Det er et godt tegn på at de er sunne og friske!


HAIR & SKIN: Mer om fôret som gjør godt for hud og pels HER ♥

Jeg vil trekke frem et fôr fra Royal Canin i serien «Feline Care Nutriton» som er en fôrserie med spesiell næring for fem problemområder, med bevist effekt og synlig resultat. «HAIR & SKIN CARE» er et ernæringsmessig balansert fôr som hjelper til å vedlikeholde sunn hud og pels. Har litt lyst til å prøve ut dette til kattene mine når de har gått litt ned i vekt (de går på et kaloriredusert fôr akkurat nå), for å se om de kan få en enda sunnere pels.

Det er vanlig med hudsykdommer som kan gi kløe, håravfall, infeksjoner, flass, sårskorper eller rødhet. Hos hunder utgjør disse problemene faktisk 25 % av veterinærbesøkene. For å stille riktig diagnose og sette i gang best mulig behandling, er det derfor viktig å la en veterinær undersøke katten eller hunden din!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huden er ganske fascinerende:
♦ Beskytter kroppen mot ytre påvirkning slik som mikroorganismer, giftige stoffer, mekanisk påvirkning, samt at den hindrer at kroppen mister væske via huden.    
♦ Danner pels, værhår og klør.
♦ Regulerer kroppstemperaturen via pelsen og porene i huden.
♦ Er et sanseorgan som gjør at katten kan kjenne varme, kulde og smerte.   

Noen råd fra Royal Canin: 
♥ Når katten har vært ute bør du kontrollere at den ikke har tråkket på noe eller fått noe fast i pelsen, ta også bort flått om du finner noen.     
♥ Tørk katten ren med en håndduk hvis den er våt, ikke glem ørene
♥ Stell pelsen regelmessig og børst katten med en egnet børste eller kam.   
♥ Katter skal bare vaskes med sjampo spesielt for katter. Kattens hud har en annen pH-verdi enn menneskets, og våre sjampoer kan irritere kattens hud.  

Åh, det er lite som slår det å begrave hodet sitt ned i pelsen til en hund eller katt altså.. Det gjøres her hjemme hver gang vi trenger et lite humørboost, haha 😛

– Silje & pusene