I samarbeid med Royal Canin

Når man skaffer seg dyr, følger det jo med et ganske stort ansvar. Og det ansvaret øker jo fler dyr man skaffer seg. (Hilsen ei med 4 av dem, hehehee 🙋 ) Så jeg tror nok de fleste dyreeiere vet om dette, men det er fort gjort at ting går i glemmeboka i hverdagen. Her er 7 ting som jeg prøver å huske på selv, og som kanskje andre katteeiere har nytte av å bli mint på?

1. Klippe klørne
Jeg har egentlig som mål å følge med på dette hver måned og klippe etter behov, men rundt juletider hadde jeg ikke helt styring på sist jeg hadde klippet. Det førte til at Max fikk en inngrodd negl, men vi klipte den av hos dyrlegen med én gang og vasket såret i noen dager etterpå. Så nå er han helt fin igjen, men jeg håper han slipper å oppleve det på nytt, var nok ikke årets høydepunkt for hans del.

2. Rent vann hver dag
Det er faktisk mange som glemmer at kattene skal ha rent vann HVER dag. Det står på de aller fleste fôrpakninger faktisk (jeg leser alltid på pakninger, har en greie for at jeg MÅ lese alt, til og med ingredienser osv.. #what) Kattene mine drikker godt, og det tror jeg har med at jeg alltid fyller på nytt vann hver morgen, for da tar de alltid en slurk hver alle tre. 

3. Ormkur
Jeg har innekatter, og da tenker man kanskje at ormkur ikke er så nøye. Men dette stemmer altså ikke, katten kan fortsatt få i seg jord fra sko som står i gangen, og våre er jo også ute innimellom. Så de får ormkur noen ganger i løpet av året!

4. Annet stell, som tannpuss
Det er også mye annet stell for katter. De bør gres og evt. pusse tenner hvis dyrlegen har anbefalt dette. Max og Charlie har litt tannstein, så vi skal egentlig pusse tennene deres innimellom, men dette går veeeeldig ofte i glemmeboka. Skjerpings på denne! Tannkremen er med kyllingsmak og greier, så det pleier å gå greit, selv om de synes selve pussingen er veldig rart tror jeg. 

5. Riktig fôr
Katten din fortjener riktig fôr, og dette har jeg selv kjent på i en liten periode med dårlig råd for noen år siden. Da kjøpte jeg billig fôr fra butikken, og fikk skikkelig dårlig samvittighet. Hadde jeg hatt en vanlig utekatt ville jeg kanskje ikke følt på dette, men jeg har innekatter som trenger fôr spesielt for dette. Jeg gikk over til «Indoor» fra Royal Canin, og fikk også senere et samarbeid med dem hvor jeg får testet ut andre fôrtyper som passer for mine katters behov. (Max må for eksempel ned i vekt, og da bruker vi «Light Weight Care» – sorry for utleveringen Max. 🐱 )

6. Tid til lek 
Kattene våre er ganske oppmerksomhetssyke og trenger masse tid til lek og kos, så tror de har levd veldig greit på at jeg har hatt hjemmekontor de siste to-tre årene! Det er viktig å sette av tid til å leke og kose, da slapper de godt av etterpå ♥

7. Årlige dyrlegetimer
Jeg tenker at det er viktig å følge opp dyra, og kattene har én dyrlegetime i året, uavhengig om jeg mistenker sykdom eller ikke. Dette er for å sjekke vekt og helsa generelt. Da tar jeg med helseboka deres, så jeg alltid får dokumentert hvilke endringer det har vært i vekt, eller andre ting. Vet ikke om årlig sjekk er mer vanlig for innekatter enn utekatter, men jeg tenker uansett at det ikke er noen skade å sette av tid og penger til det 😻 Det føles veldig godt etterpå, og det er ikke noe problem å ta med pusene heller, heldigvis.

– Silje og pusene