I samarbeid med Royal Canin

Da Max var hos dyrlegen i fjor, fikk vi vite at han var størrelsen «medium pluss». Jeg må fnise litt av det da, men det var jo egentlig en liten advarsel om at han ikke burde gå mer opp i vekt. Da jeg målte han her hjemme for noen uker siden, fikk jeg et bittelite sjokk. Han hadde gått opp! Kan hende dyrlegen ville sagt at han snart er en «large» nå, og da må vi gjøre noe. Vil ikke at Max skal få noen plager med overvekt ♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hæ, må jeg slanke meg? 

Max skal fremover få fôret «Light Weight Care» fra Royal Canin. Det har mange fordeler som Max trenger nå! Kanskje har du selv en katt (eller hund) som er farlig nære overvekt? Da er det bare å sette i gang. Det er en bjørnetjeneste å feite opp dyra våre, selv om vi selvfølgelig ikke mener noe vondt med det. 

* Fôret er anbefalt når du skal forebygge overvekt og begrense vektøkning, og katten kan gå på Light Weight Care hele livet. 

* Dersom katten / hunden din er veldig overvektig og må slankes en del, (Max er jo ikke helt der ennå, det er ikke så mye han skal ned) har Royal Canin også et slankefôr som kun selges hos veterinær. Dette heter Satiety og er i større grad et slankefôr enn Light Weight Care. 

* Bakpå pakken får du en enkel oversikt for hvor mye katten din skal få, med tanke på hva h*n veier nå.

* Kaloriene katten får i seg reduseres med 17% 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

* Fôret har lett fordøyelige proteiner som fremmer sunn vektnedgang

* Er du redd katten din ikke skal bli mett? Fôret inneholder en kombinasjon av fibre som øker fôrvolumet i magen, som gir en mettende effekt. 

* Lavt fettinnhold som bidrar til å oppnå eller vedlikeholde vekten katten din bør ha. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Charlie har også begynt på dette fôret 😺

Kattene mine er inne og kastrerte, to ting som gjør at jeg bør følge nøye med på vekta deres. Max er størst, og jeg har lagt merke til at han spiser mer enn sin daglige dose, fordi han tar maten til de andre. (Max da….) Så denne uka hvor han og Marius er alene i den nye leiligheten i Oslo, har han begynt å få helt riktig mengde, noe som går veldig bra! Fremover tenker jeg vi skal begynne med frokost, lunsj og middags-rutiner for alle tre, så ikke maten står fremme hele tiden. Da er det vanskelig å holde oversikt! 

Det er utrolig viktig å forebygge overvekt, som er mye enklere enn å slanke kattene. Overvekt gir dårligere helse, og det ønsker man jo ikke. Vi vil ha dyra hos oss så lenge som mulig, friske og raske ♥ Royal Canin skriver mer om overvekt for katt her, og overvekt for hund her. Anbefales å lese! 

– Silje og pusene ✌🏼 🐱

PS: Mange liker å variere mellom våtfôr og tørrfôr, og kanskje spesielt hvis man synes synd på katten som «bare» må spise tørrfôr når den slankes, og ikke kan få godbiter. I våtfôrpakken «Ultra Light» er det redusert kaloriinnhold, som man kan gi katten uten å ødelegge for vekta. Bare husk å gå ned på mengden tørrfôr hvis du gir våtfôr i tillegg!