I samarbeid med Royal Canin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Her er den yngste pusen i flokken, Sander (fyller snart 2) ♥ Den nydelige tassen er uten tvil den med mest energi her i huset, og jeg vet ikke hvorfor; men den som har flest hårballer. Disse rare klumpene som kattene hoster opp, virker kanskje harmløse og er i utgangspunktet ikke farlige. Men det er ingen tvil om at det ikke er behagelig for Sander eller andre katter å få dem. Og i verste fall kan de føre til oppkast, forstoppelse eller blokkering av tarmen. Innekatter er spesielt utsatte, så jeg må følge litt med og gre pusene ofte.

Siden Max og Charlie er på slankern om dagen og spiser lett-fôr, må jeg finne et fôr tilpasset Sanders behov. Han er ikke overvektig eller på vei til å bli det, men jeg får vondt av ham med tanke på alle hårballene han får. Så han har begynt på «Hairball Care» i Feline Care Nutrition-serien. Dette finner du i vanlige dyrebutikker. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

HVORFOR «HAIRBALL CARE»?
Jeg vil prøve ut dette til Sander for å forebygge nye hårballer. Fôret er for voksne katter (1-7 år) som er utsatt for hårballer:

* Skal hjelpe katten med å eliminere dobbelt så mye hår ved naturlig fordøyelse
* Næringsinnholdet skal opprette god helse til en voksen katts urinveier
* Balansert innhold av ulike fibertyper er med på å transportere hår katten har svelget regelmessig ut gjennom systemet, og forhindrer at hårene samles og danner nye hårballer.
* I kombinasjon med disse fibrene spiller også psyllium en viktig rolle i forebyggingen. Psyllium er rik på planteslim som legger seg som en gelé rundt hårstråene, og forhindrer at de danner hårballer.
* Målet med fôret er at hårene elimineres naturlig, i stedet for å samle seg i magen og bli gulpet opp senere.

Fun(?)fact: Katten bruker mer enn 30 timer i uka på pelsstell, og 2/3 av pelsen den mister ender opp i magen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Royal Canin har også «Hairball Care» i våtfôr. Og siden Sander så glad i våtfôr, får han også dette innimellom! 

En veldig fin artikkel om hårballer hos Royal Canin her!

– Silje ♥