Siden jeg ville dele tre-rettern jeg spiste på Fridays forrige uke, ble det bildet i dagens innlegg. Det har nada å gjøre med overskriften, for det kommer nå…

Jeg har nemlig hatt hjemmekontor i dag, og da låser jeg verden litt ute. Bokstavlig talt, jeg låser alltid døra og fokuserer på mac-skjermen og jobben jeg skal gjøre. Vi har jo nettopp flyttet til utkanten av Oslo, i et rolig strøk med mange barnefamilier. Og i stad møtte jeg visst en nabo for første gang. 

Jeg sitter og jobber, og hører plutselig en stemme fra kjøkkenet. Noe som ikke ga mening for meg, siden jeg hadde vel låst døra? Det er en barnestemme som roper og spør meg om noe. Hjernen begynner å jobbe, jeg skjønner at jeg tydeligvis har glemt å låse døra da jeg hentet posten, og tenker på kattene som kan løpe ut. Jeg småløper fra kontoret og ut i gangen, hvor jeg finner en liten gutt på sikkert 6-7 år, lys i luggen. Samtalen foregår nøyaktig slik:
 

«Hei..?»
«Jeg ville bare si atte, atte. Dere kan gå opp på det taket der. *går ut av gangen og peker på huseierens garasjetak*
Jeg følger etter. «.. Åja?»
» Ja! Dere kan bare stå på de stolene og gå opp på taket..»
«Åja *tenker at dette er tidenes mest randome samtale* Men er ikke det litt skummelt da?»
«Nei» Han rister kraftig på hodet, og blir stående mens han ser på garasjetaket.
«Okei.. Så, det var det du skulle si?»
«Ja.. Ha det!»
«Ha det»

Jeg ser etter ham der han løper ned trappa. Fortsatt litt forvirra over hva som nettopp skjedde (what, hva skal jeg opp på garasjetaket til huseieren og gjøre, liksom?) sniker jeg meg ut på balkongen for å se hvor guttungen kom fra. Det viser seg at han er nærmeste nabo, og går mot trampolina hvor broren hans hopper. Faren hans er ute i hagen og fikser bilen, og jeg prøver å høre hva de snakker om fra balkongen.. 

Faren: «Hvor var du da?»
«Jeg skulle bare fortelle de der at de kunne gå på taket jeg»
«Åja?»
«Men det var ingen hjemme nede, så da gikk jeg opp trappa!»
«Var det noen der da?»
«Ja.. «
«Hva sa de da?»
«De spurte om jeg ville komme inn!»

Eh… what??? Så her står jeg på balkongen og bare: 
//giphy.com/embed/221oYm1mSajtu

Faren: «Å..? Hva sa du da?»
«Jeg sa nei!» svarer gutten og løper opp på trampolina til broren. 

Altså, unger?? Hva gir du meg. Nå tror jo nabopappaen at vi er noen freaks som har bedt sønnen hans inn. Hvorfor fant ungen på det, og hvorfor hadde han så stort behov for å fortelle meg at jeg kan klatre opp på garasjetaket hvis jeg vil? 😝  Den som forstår seg på unger: gi meg gjerne et svar i kommentarfeltet. Haha. 

– Silje