JEG FIKK HELT SJOKK

I samarbeid med Royal Canin
 

Jeg har visst lenge at man ikke skal overfôre dyrene sine. Men akkurat hvordan, hvor mye som skal til, og noe særlig mer rundt dette har jeg ikke visst. Helt til jeg satt på møte med Royal Canin for noen uker tilbake, og fikk denne infoen jeg nå vil dele med dere. Dette er et innlegg jeg skriver helt på eget initiativ, for jeg sa at dette må jeg fortelle om. Tenk om jeg hadde visst det før, og om alle var klar over dette?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har jo tre katter – Max, Sander og Charlie. Max er overvektig, han veier 1 kg for mye. (Han gjorde det i alle fall for en stund siden, har ikke veid han etter at jeg begynte på et lettere fôr) Charlie og Sander har jeg ikke veid på en stund, men det kan hende at Charlie også har litt ekstra på kroppen. Alle vet at overvekt ikke er bra, og hva det kan føre til. Men hvor mye mat er for mye, og hvor nøye er det egentlig? Og er bare 1 kilo så ille, det høres så lite ut? 

Okei.. Jeg må vise dere dette med noen eksempler. Noen ganger har vi gitt kattene tunfisk i tillegg til sin daglige dose fôr, fordi de synes det er så godt – og da har vi gitt dem litt i skåla si. En liten tunfiskboks fra f.eks King Oscar er på 85 gram. Så hvis kattene får litt hver – altså bare 25 gram… 


… så tilsvarer dette 1 hel dougnut for oss mennesker. (Minner om at en dougnut har hele 200 kalorier) Da er plutselig bare bittelitt tunfisk ikke så uskyldig.. 

Men det blir verre dette her.. 😛  Hvis du gir katten din 2-3 skinkeskiver i tillegg til sin daglige dose mat. (Eller noe som tilsvarer 2-3 skiver med skinke) Så er det som om vi mennesker skulle spist…. 

… hele 12 dougnuts. Det er så mye! Bare se hvor mye 12 stk er:
🍩🍩🍩🍩🍩🍩🍩🍩🍩🍩🍩🍩​  
Jeg fikk i alle fall et helt annet syn på godbitene jeg gir i tillegg, og hvor mye de skal få av det fremover.

Likevel var det noe annet som ga meg totalt sjokk da vi satt på møtet og pratet om disse bildene jeg viser her. Som jeg nevnte så veide Max 1 kg for mye sist gang jeg veide ham. Jeg tenkte jo med en gang at han må ned i vekt, men samtidig så virker ikke 1 kilo så mye. Men det tilsvarer altså…

… Jepp. Som om en person på 65 kilo legger på seg hele 16 kilo. DET var faktisk helt nytt for meg, og jeg fikk virkelig sperret opp øynene med tanke på hvilke plager Max kan risikere å få hvis han ikke går ned i vekt. Vi vet alle at om en på 65 kilo går opp 16 kilo, så følger det med risikoer for diverse helseplager. Og at risikoen øker jo mer vi går opp i vekt. 

Er du flink til å passe på overôring dersom du har dyr? Tenker det er mange som har mye å lære av disse bildene, det hadde i alle fall jeg! 

– Silje ♥

PS: Det fôret Max og Charlie får nå heter «Light Weight Care», trykk på navnet for å lese mer om det. Er ganske sikker på at de har gått ned begge to, skal veie de om ikke lenge når vi skal ta turen til dyrlegen. 

3 kommentarer om “JEG FIKK HELT SJOKK

  1. Oiii en kilo tilsvarer 16 kilo?? En tankevekker for mange vil jeg tro.. meg inkludert 🙂 nyttig info dette 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s