Jeg har fått et par spørsmål om hvordan det er å bo i Oslo, så da vil jeg si litt om min erfaring med det. Tre ganger har jeg bodd her nå, og kort sagt så trives jeg veldig godt. Det vil alltid være noe fint med Vestfold hvor jeg er fra; det landlige og rolige – men du skal virkelig ikke langt unna sentrum i Oslo for å finne grønne, vakre og rolige områder med frisk luft. (Som her vi bor nå) ✨✨

1. GANG – SENTRUM 🚊 
Første gang jeg flyttet til Oslo var i 2012, etter jeg hadde gått Danvik folkehøgskole i Drammen. Da begynte jeg å jobbe hos Topp, og jeg og Marius flyttet sammen for første gang. Det var så spesielt og fint ♥ For et år det var! 

Vi bodde i Wilses gate ikke så langt unna Youngstorget i sentrum, og hadde en sjarmerende Oslo-leilighet på 40 kvadrat, høyt under taket og vinduer man kunne sitte i. Selve leiligheten var vi utrolig glad i, og jeg husker vi hadde en fest med utrolig mange der en gang. Så plass klarte vi alltid å lage. Det er nok siste gang jeg bor i sentrum, for det ble mye bråk og fulle folk om kveldene, og jeg følte meg ikke helt trygg hvis jeg sov alene. I tillegg opplevde vi at noen i blokka prøvde å tenne på den(??!), som faktisk ble en artikkel i VG. Så – det blir nok ikke mer sentrum. Men har såå mange gode minner fra det året ♥

2. GANG – GRÜNERLØKKA ☕️
Etter året i Oslo sentrum ble jeg med Marius på et lite eventyr til Lofoten, hvor jeg bodde et år og jobbet som journalist. Etter året var over, hadde Marius et år igjen på skolen der oppe – og jeg var klar for å flytte til Oslo igjen. Jeg ønsket å utfordre meg videre, begynte å ta nettstudier, kom egentlig inn på skuespillerskole som jeg endte med å takke nei til, og flyttet til toppen av Grünerløkka for å frilanse, skrive og studere. 

Jeg elsket plassen og den lille leiligheten min, selv om jeg nok hadde et ambivalent forhold til den. Max og Marius var igjen i Lofoten, og der satt jeg alene i Oslo. Men Grünerløkka er en utrolig koselig plass, og jeg ble veldig glad i området der med alle kafeene. Kunne lett bodd der igjen, men liker nok best toppen av løkka(hvis jeg skulle flyttet).

3. GANG – UTKANTEN 🌲
Nå bor vi i utkanten av Oslo, så dette er det lengste jeg har bodd unna sentrum. Det er mye på grunn av kattene at vi har valgt denne leiligheten, så de kan få frisk luft, trær – og slippe å bo i 8. etasje. Ramler de ut vinduet der, så er det jo ikke særlig håp… Her er det t-bane, trikk og buss i nærheten, og vi reiser jo inn til sentrum nesten hver dag. Jeg elsker området vi bor i, den friske lufta og skogen tett innpå.

Så Oslo-livet er virkelig noe for meg. Jeg liker at det skjer så mye, flere muligheter med jobb (det har jo gått i ett siden vi flytta – på en god måte!) Og at jeg har mange venner her. Jeg har snakket med mange som aldri kunne latt barn vokse opp i Oslo, men jeg tror ikke det hadde vært noe problem for meg. Men hvem vet hva man tenker når den tid kommer 😛

Siden dette innlegget ble litt personlig om mine erfaringer fra de tre stedene jeg har bodd, skal jeg også skrive litt om hva jeg liker å gjøre i et innlegg senere. Mine beste Oslo-tips! 

SILJE 

 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier: