ALT KLART FOR KATTUNGEN?

I samarbeid med Royal Canin

Oi, da jeg skrev denne overskriften fikk jeg nesten lyst på en ny kattunge. Med to streker under nesten, altså. Det holder med tre! Men fy søren så hyggelig det er når man gjør klart til den lille kattungen. Nytt familiemedlem, og så mye spenning.  Jeg tenkte å skrive 5 ting som er lurt å huske på før den kommer, så alt er klart ♥ Og så må jeg bare vise noen bilder fra den første tiden Max kom til oss.

1. Maten: 
Når kattungen vokser, er ikke fordøyelsessytemet helt utviklet, og den trenger lett fordøyelige proteiner. I fôret «Kitten» er det også fibre, mineraler og vitaminer som er veldig godt for kattungen, og som bidrar til å støtte kattungens immunforsvar, beinstruktur og muskler – og bidrar til god helse. Dette fôret ga jeg til både Max og Sander da de var små bebiser. (Ikke Charlie, siden han er adoptert som voksen katt)


2. Lekene:
En kattunge har ofte mye energi og er veldig leken. Det husker jeg godt at Max var! Det kan være lurt å kjøpe inn forskjellige leker og kloremøbler så kattens energibehov blir tilfredstilt. (Og så slipper du kloring på dine egne møbler, da 😝) 

3. Tryggheten:
Når kattungen kommer til deg, er det viktig med oppdragelse og trygghet. Grunnlaget for katteatferd legges helt i begynnelsen av livet (les mer om dette her) og den trenger å bli forstått av deg. Det kan være lurt å lese seg opp litt, så du er enda mer forberedt og kan gi kattungen en trygg start på livet. 

4. Egne plasser:
Kattungen bruker ofte (ikke alltid) litt tid på å bli kjent med sitt nye hjem. Max var kongen av leiligheten i Oslo fra det sekundet han gikk ut av buret sitt (haha), mens Sander brukte lenger tid. Det var skummelt, nye lukter og i tillegg en fremmed katt. Nå var det jo Max som var mest skeptisk til Sander og ikke omvendt men. De fleste katter trenger litt tid, og da er det lurt å passe på at de har sine egne steder å gjemme seg om de trenger det, for eksempel kattesenger / huler eller et rom bare for dem. 


Som dere ser, var det Max som var mest skeptisk til en ny katt… Haha. 

5. Gi katten tid: 
Ikke press kattungen til å utforske nye rom, men lokk den frem med godbiter og kos.

Altså, denne videoen.. Orker ikke ♥
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRoyalCaninNorge%2Fvideos%2F930660487036847%2F&show_text=0&width=560
Du kan lese mer om fôring, oppdragelse og stell av kattungen på Royal Canin sin nettside.

Bare meg som fikk lyst på en liten pusebaby nå?🙈 

– SILJE 

 

4 kommentarer om “ALT KLART FOR KATTUNGEN?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s