FRA FRILANSER TIL Å JOBBE FAST

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

I dag vil jeg skrive litt om overgangen fra frilanslivet til å jobbe fast, med 8 timers dager. Som jo er det mest vanlige i arbeidslivet. Mitt jobbliv de fem siste årene ser sånn her ut:

2012-2013: Jobbet i Topp

2013-2014: Frilans for Lofotposten

2014-2016 Frilans, skrev artikler for magasiner / aviser

2016-2017: Frilans, frem til ansatt i VG fra mai. (Vikariat)

SÅ HVORDAN ER DET Å JOBBE FAST NÅ..? 🤔

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Det er en overgang, uten tvil. Jeg har jo jobbet frilans i snart fire år om jeg ikke regner helt feil her, og det er en lang stund hvor du venner deg til å ha deg selv som «sjef». Du har møter med deg selv og legger opp planer, sier ja takk til oppdrag du synes er spennende og nei takk til oppdrag som kanskje ikke er det. Du jobber kanskje mer enn 8 timer til sammen i løpet av en dag, men ikke så intensivt som i en «normal» jobbsetting. Altså tror jeg det er mer krevende å jobbe 8 travle timer enn 12 rolige, hvis dere skjønner hva jeg mener. Og jeg har gjort mest av sistnevnte.

På hjemmekontoret kan jeg jo faktisk legge meg en halvtime på senga om jeg får hodepine. I tillegg tror jeg vi mennesker blir litt ubevisst slitne av det sosiale. Vi forholder oss til mange andre på jobben i løpet av en dag, og bruker energi på å gi et godt inntrykk, ha en bra tone med kollegaer, ha gode ideer på møtet og være positive og utadvendte. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

I min frilans-hverdag har jeg vært så overrasket over energien min. Selv om jeg kanskje jobber fra morgen til kveld, har jeg hatt energi til å dra på fest klokka 23. Jeg har ikke trengt mer enn 6-7 timer med søvn og hatt masse overskudd. 

Men etter en dag på jobben nå? Jeg er helt skutt. Havner på sofaen og blir liggende der. Dette er uvant for meg, og jeg ble nesten redd med en gang. Jeg har skrevet to store artikler om ME det siste året, så det har kanskje noe med det å gjøre. Men jeg har selvfølgelig skjønt at det jeg opplever er en utmattelse som er normal, og som de fleste har etter en dag på jobben. Jeg har alltid respektert andres yrker og som har en slik hverdag med 8 intense timer; som lærere, sykepleiere, butikkansatte – for å bare nevne noen. Men fy fader. Den respekten har bare blitt enda større.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Bare for å understreke så digger jeg virkelig jobben min i sommer, og gleder meg til hver dag jeg skal på jobb. Og jo mer jeg lærer, jo mindre sliten blir jeg sikkert når jeg kommer inn i det. Men det er likevel interessant å se hvordan kroppen min reagerer på denne endringen synes jeg!

Hvordan er din jobbhverdag?

– SILJE 
 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

          

6 kommentarer om “FRA FRILANSER TIL Å JOBBE FAST

  1. Jeg merker stor forskjell på dagene jeg jobber åtte timer enn seks timer! Man blir virkelig utslitt og orker lite mer etter jobb 😮 men det blir gode penger ut av det 🙂 vitkigste er å trives!

  2. Hei Silje! Jeg kjenner meg veldig igjen i det du sier. Jeg er høysensitiv, og blir veldig sliten etter en dag på jobb. Blir sliten av alt det sosiale spesielt. Lyder og mye snakk, og en prøver som du sier å gi det beste inntrykket.. Om jeg hadde jobbet hjemmefra hadde jeg ikke vært i nærheten av like sliten. Så du er ikke alene.. Jeg startet i ny jobb første juni, og de to første ukene var jeg helt kaputt. Det har gradvis blitt bedre, men jeg er fortsatt sliten. Et tips: Øretelefoner! Stenger jeg ute støy tappes jeg for mindre energi pluss konsentrasjonen blir bedre 🙂

  3. Så interessant å lese! Jeg er student og merker veldig forskjell på det å ha fire forelesninger i uka, til slik det var på vgs med lange skoledager. Da var man helt utslitt da man kom hjem! Så er nok også sant det du skriver at man blir sliten av det sosiale. For det er jo minst like mye jobb på universitetet, om ikke mer! Men ja, er jo fordeler og ulemper ved begge, så dette var et veldig interessant innlegg 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s