DET JEG IKKE VISSTE

Hei og hopp! Tusen takk for så hyggelig respons på innlegget mitt om høysensitivitet. Både klikk, kommentarer, likes og meldinger. Det var totalt 1551 unike lesere her i går, 1449 norske. At så mange har lest om min erfaring betyr mye! Jeg håper det kan gjøre at de som kjenner seg igjen kanskje ikke føler seg så alene. Og at det kan øke forståelsen også for de som ikke kjenner seg igjen. Dette er jo ikke noe jeg hadde lest mye om før nå nylig selv, og som gjør at jeg kan forstå andre rundt meg som er høysensitive. 

Processed with VSCO with a5 preset

HVA JEG IKKE FIKK PLASS TIL:
Det er jo egentlig så mye mer om dette som jeg ikke fikk med i gårsdagens innlegg. For dette med å være høysensitiv kan komme i ulike grader, og det er faktisk et ganske normalt karaktertrekk. Det er ikke en diagnose, men et trekk som 1 av 5 nordmenn er født med. Det kan være noen som tar inn for mye av andres følelser, det kan være andre som er mest plaget med lyder og omgivelser, eller andre ting. Som psykolog Trond Haukedal sier i Klikk-artikkelen jeg delte i går; «– Er du høysensitiv, tar du til deg tre til fem ganger mer informasjon enn majoriteten av befolkningen

Det sier seg selv at dette kan være slitsomt, og derfor så viktig å lese og lære om det. 

HVORFOR JEG TRODDE DET IKKE GJALDT MEG:
De fleste høysensitive er innadvendte, men jeg trodde dette gjaldt alle. Jeg ser på meg selv som utadvendt, men det er faktisk 30 % av høysensitive som er det. I tillegg kan et trekk for høysensitive være at man har lav smerteterskel, noe jeg heller ikke kjenner meg igjen i. Men det er helt normalt å ikke kjenne seg igjen i alle disse trekkene, fordi man kan være høysensitiv i ulik grad.

HVA KAN MAN GJØRE?
For deg som er høysensitiv så er det uten tvil en fordel å være klar over det. Jeg følte meg så mange kilo lettere etter jeg leste om det, og det er så mye i hverdagen og fortiden min som gir mening, og som jeg nå forstår. Det kan gjøre at jeg blir litt snillere mot meg selv i hodet, tar mer hensyn og lytter til hvordan kroppen min reagerer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg fikk også flere meldinger i går om andre som kjente seg igjen, og som har fått kommentarer slengt etter seg. Det er jo absolutt ikke greit. Jeg tenker at forståelse og kunnskap er nøkkelen der. ♥

– Silje

 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

          

4 tanker om “DET JEG IKKE VISSTE

  1. TINANNA

    Kjempe bra at du tar det opp! Det er så lett å bli sint på seg selv når man ikke skjønner hvorfor man reagerer som man gjør noen ganger. Da er det veldig fint å vite at det faktisk har en årsak!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s