SLIK FÅR KATTEN DET BEST I SOMMER

I samarbeid med Royal Canin

Skal du på ferie i sommer? Her er noen ting å tenke på hvis du har katt 🐱 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

UTEKATT 🌲
Det er ikke alle katter som trives like godt i sofaen som Max over her, haha. Har du utekatt og skal på ferie:

1. Vurder om katten kan bli med, for eksempel om dere skal flere uker på hytta eller et annet sted hvor den hadde kost seg ved å få være med.

2. Skal den være hjemme og katten kan gå inn og ut av huset av seg selv? Det finnes automatiske mat-skåler som fyller på mat og som kan vare lenge, men få likevel noen til å passe pusen din. Maskiner kan bli ødelagt og han/hun kan ha skadet seg, eller trenger bare litt kjærlighet. At noen kommer innom og sier hei fortjener den ♥

3. Velg helst noen som katten er glad i, og som du vet bruker litt tid med den, og ikke hiver maten i skålen og løper etter fem minutter. Selvfølgelig; det viktigste er at noen ser til den. Men tar en liten vurdering på hvem som er den beste til å passe pusen. Husk at det også finnes flere som faktisk jobber med dette også.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

INNEKATT 🌸

1. Kan pusen være med på ferie? Hvor har den det best? Som regel tenker jeg at kattene kan være med på ferie (i Norge), siden jeg tror de har det best sammen med oss uansett hvor vi er. Men kanskje er det mange andre dyr dit vi skal, eller vi skal være travle og får lite tid sammen med dem. Da er det kanskje bedre at noen passer kattene hjemme i leiligheten om vi ikke skal være borte så lenge. 

2. Innekatter klarer seg selv om de har mat og vann, men skal likevel ikke være uten tilsyn for lenge. En helg uten at noen ser til den er for lenge. Noen skal komme innom hver dag, gjerne flere ganger om mulig. Eller kanskje noen kan bo hos dere mens dere er borte?

3. Dette punktet er bare med som en bonus, haha. Men: Nå finnes det baby-call med video som du kan plassere i stua og sjekke at alt er bra med dyra. Jeg vet jeg lyser crazy cat lady nå, men dette må jeg bare investere i. Det skal selvfølgelig ikke erstatte pass eller gjøre at man kommer senere hjem. Men noen ganger er vi borte på dagtid og jeg trenger å se at pusene har det bra. Da er et lite videokamera på stua som du kan se på en app på mobilen genialt, synes jeg.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når man har tatt ansvar for et dyr (eller fire, heh) så er man en liten familie. Vi må ta hensyn til dyrene, og kanskje må man faktisk droppe en tur, eller gjøre ferien moro for dyrene også. Det er selvfølgelig ikke noe problem å dra til Syden en uke om du har pass (det har jo vi gjort flere ganger), men det har også blitt til at vi heller drar en tur på hytta sånn at kattene får litt spenning og. 

Har du flere tips for at dyra skal ha det best mulig i sommer? 

– SILJE

 

1 tanke om “SLIK FÅR KATTEN DET BEST I SOMMER

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s