ETTER 5 MÅNEDER SOM VEGETARIANER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Favoritt 1: Veggis-pizza ♥​

For et år siden begynte jeg å kutte ned kjøtt i kostholdet, og rundt april/mai bestemte jeg meg for å prøve hverdagen helt uten kjøtt, bare fisk og sjømat innimellom. (Så blir jo egentlig riktig å si pescetarianer). Det finnes så mange gode grunner for å gjøre dette, men de to største tenker jeg er helse, og at kjøttproduksjonen i verden er for høy. Jeg har begynt med disse små stegene, og vet ikke om jeg kommer til å kutte ut sjømat eller gå hakket videre og bli veganer. Det er i så fall langt fremme i tid for meg.

Men det er vanskelig å ikke bli engasjert når man først har tatt dette valget. Plutselig ser jeg dokumentarer om helse- og kjøttindustrien og lærer masse nyttig. Men alt om denne nerdingen kan jeg ta en annen gang, kanskje samle de dokumentarene jeg synes er mest spennende. Hva har det gjort med meg, nå som jeg har prøvd dette i flere måneder? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Favoritt 2: Salat med masse digg ♥​

DETTE HAR SKJEDD:
– Jeg har blitt mer bevisst på hva jeg putter i meg
– Mer engasjert, og elsker å se dokumentarer og lære om dette temaet
– Blir ikke mett på samme måten, noe som er fantastisk (Jeg har overspist i mange år og fikk så vondt i magen)
– Jeg har gått ned i vekt
– Har hatt mindre hodepine (det kan også være tilfeldig, men verdt å nevne)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg trodde det kom til å bli skikkelig kjipt å se andre spise burgere og pizza med kjøtt, men jeg har faktisk ikke lyst på det lenger. Jeg prøvde pizza med kjøtt for ikke så lenge siden, og synes ikke det var godt. (?!) DET var en rar opplevelse. Altså, dette er snakk om en som har nevnt pizza og burgere som favorittmat i årevis, og som alltid må ha Quarter Pounder fra McDonalds hjem fra byen. Nå er jeg mer enn nok fornøyd med en pose søtpotetfries, og det er så rart!

Siden dette temaet er litt i vinden om dagen tenkte jeg det kunne være interessant å skrive om min erfaring. Noen andre som har prøvd å spise mindre kjøtt? Hvordan gikk det? 

– Silje 

          

4 comments

  1. Jeg har ikke spist kjøtt på snart to år, bare fisk og sjømat sånn som deg. Savnet noen retter en stund, men mistet etterhvert lysten på kjøtt. Har jo masse godt å velge i, og utvalget blir bedre og bedre. Bortsett fra dette med overspising så føler jeg meg ganske lik, om enn litt sunnere – og med mye bedre samvittighet 🙂 Føles veldig bra!

    1. Laila Solbak: Så gøy å høre om din erfaring, Laila! Jeg føler meg også ganske lik, men litt lettere og sunnere – og samvittigheten har faktisk også vært en stor del av den gode følelsen. Ser ingen grunn til å stoppe! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s