FERIE UTEN MOBIL?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mens vi har vært her har vi prøvd å legge igjen mobilen på hotellrommet ganske mye. Spesielt når vi skal ut å spise. Og det har vært SÅ deilig og nesten helt rart. Har man den i veska eller lomma, er muligheten til å ta den opp, og da er det så lett. Vi er vant til å bli stimulert og underholdt konstant i dag, og ved det minste sekund hvor noe ikke skjer, dukker mobilen opp.

Hva gjør man egentlig? Sjekker VG, ikke noe nytt. Scroller gjennom Instagram for femtiende gang den dagen, før man er innom Facebook (ikke noe nytt siden sist der heller) og deretter Instagram igjen. Så er man innom Snapchat, sender bilde av maten eller svarer på en annens snap. Alt dette er kanskje innenfor om man har alenetid, men at man gjør dette mens man sitter sammen med andre? Er det ikke rart, hvis vi tenker over det? Overalt i restauranten ser vi andre, par og familier, med nesa nedi mobilen. Sjekker hva som skjer i Norge, mens de er i Hellas denne ene uka. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mens hvis man løfter blikket, er det faktisk en perfekt temperatur nå på kvelden. Ikke for varmt, ikke for kaldt. Kanskje den du sitter med har noe morsomt å fortelle. Vinen smaker søtt eller bittert, eller kanskje begge deler, og maten så god som bare gresk mat kan være. Der, borte i gresset løper en liten kattunge med sine tre søsken. Pusemoren sitter stille ved et bord og lurer på om det kanskje faller noe spiselig ned snart. En to-åring har fått latterkrampe av at pappa tuller med maten, og en av servitørene går til et keyboard og begynner å spille. Tonene fyller lokalet, og det turkisblå bassengvannet er helt rolig for første gang siden frokosten. 

Det er så mye å se. Vi må ikke glemme det. Mobilen kan vente.

– SILJE 

 

          

3 tanker om “FERIE UTEN MOBIL?

  1. Celine

    Det har du helt rett i! Jeg synes nesten det er litt trist hvordan det har blitt med den mobilen nå.. Jeg så det når jeg var på kino i går, det var ei ved siden av meg som satt på mobilen 90% av filmen! Og det skjønner jeg virkelig ikke, for da kunne hun droppet å dratt å sett den på kino tenker jeg da..

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s