TING JEG HAR LÆRT MED KATT I 4 ÅR

I samarbeid med Royal Canin

Det er fire år siden jeg og Marius så Max på en Finn-annonse, og kort tid etter sendte mail for å holde ham av. Deretter fulgte Sander et par år senere, og vi adopterte Charlie for akkurat et år siden. I løpet av disse fire årene med katt har jeg lært et par ting ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. PRIORITERE RIKTIG FÔR: 
Katten din fortjener det beste, både når det gjelder omsorg, aktivitet og fôr. Som frilanser har min økonomi har gått i bølgedaler, men jeg prioriterte å kjøpe Royal Canin-fôr, fordi jeg merket forskjell på kattene fra de gangene jeg kjøpte fra matbutikken. Det gjaldt spesielt pelsen og matlyst, og var en ganske utrolig forskjell. (Tro meg når jeg HÅPET at den billige fôret skulle være like bra.. ) Har du dårlig økonomi og kjøper fôr fra matbutikken så ville jeg tatt en prat med veterinæren og sjekket om katten din har god pels og god helse, for fôret er så viktig. Det er jo her katten din får næring fra, noe jeg vet Royal Canin setter høyt når fôret utvikles.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. BEHOVENE KAN ENDRE SEG:
Vi har likevel endret fôrtype gjennom årene, da kattenes behov kan endre seg. Max gikk fra å være normalvektig til litt overvektig, og måtte bytte til LIGHT WEIGHT CARE. Sander har også gått på HAIRBALL CARE, og vi har testet INDOOR, BRITISH SHORT HAIR og HAIR AND SKIN CARE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. DU ER BUNDET I 20 ÅR: 
Jeg sier 20 år siden det er ikke snakk om at kattene ikke skal bli så gamle. (Normal alder for Scottish Folder er vel egentlig rundt 15 år..) Man har fått ansvar for et levende vesen som er helt avhengig av deg. Det skal man ta ansvar for, selv om det innebærer å være mer «bundet» enn man var tidligere. Og kanskje pusene kan være med om du skal noe? Kattene har fått være med på mange morsomme eventyr opp igjennom! (Max har for eksempel vært på campingtur fra Lofoten til Vestfold) 🐱 🌲

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.. Og så har jeg lært mange andre ting! Blant annet at du bare blir mer og mer glad i de rare, små pelsdottene, og at man egentlig ikke trenger noen TV når de finner på nye sprell. (True story, vi har ikke TV lenger) 🐈 🐈 🐈

– Silje og kattene

LESE MER OM KATT?

8 TING KATTENE GJØR
JEG FIKK HELT SJOKK
KATTENE HAR BURSDAG
DA KATTENE VAR SMÅ
SLIK FÅR KATTEN DET BEST I FERIEN

9 tanker om “TING JEG HAR LÆRT MED KATT I 4 ÅR

 1. May

  Veldig bra at du setter av 20 år! Mine ble hhv 19 og 17 år, da ble de dessverre syke og den tunge veien til veterinæren måtte tas. Vi skiftet også til forskjellige Royal Canin-produkter, de var klart Pusenes favoritter. Morsomt at dere også kuttet ut tv, vi kjøpte aldri ny da den gamle røyk, selv om den ene pusen gjerne fulgte godt med på skjermen. Utrolig mye kos og glede med «pelsdottene».

  Svar
  1. Silje Reistad

   May: Så trist, men heldig du er som fikk ha dine så lenge! Det drømmer jeg om også. Jeg har også merket at Royal Canin er mine katters favoritter, og da blir det jo et lett valg :p Takk for herlig kommentar ❤

   Svar
 2. Den lille Pandaen c:

  Så koselig! jeg gleder meg enormt å ha kattene våre så lenge, vi kjøper for på dyrebutikken etter at vi spurte dyreklinikken der (de er i samme bygg) ikke Royal Canin men det var en annen som var bra også og det liker dem, vi har vært hos dyrlegen og de legger på seg fint, er fine i pels, tenner og alt.. 🙂

  Svar
 3. Ina

  Royal Canin er langt i fra det beste kattematen. Anbefaler deg å sette deg inn i hva som virkelig er i kattematen du kjøper. Det er biprodukter av avfallskjøtt, masse korn og hvete og veeldig lite av det katten faktisk skal ha. Sjekk innholdsfortegnelsen og google ingrediensene. Kattemat med fisk kan inneholde så lite som 0,4% fisk.
  Råforing er et godt alternativ til Royal Canin. Jeg ville ikke anbefalt andre å gi RC til katten sin så lenge man kan gi råforing. Dyrleger er ofte kjøpt opp av en forprodusent og er veldig ofte inhabile. Man ser samme trend med hund nå.

  Svar
  1. Silje Reistad

   Ina: Hei, Ina og takk for kommentaren din 🙂 Jeg har selv prøvd mange forskjellige kattefôr med mine tre katter. Det viktigste for meg er at kattene har det bra, og jeg valgte da å fortsette med det fôret som var tydelig best for mine katter, både med tanke på pels, energi og matlyst. Jeg tok selv kontakt med Royal Canin for et år siden fordi jeg ønsket et samarbeid med dem, ville bare du skal vite det.
   Angående fôret så har jeg vært i mange møter hos RC hvor jeg har fått nøye gjennomgang av hva fôret inneholder og hvordan prosessen foregår. Det er viktig når man inngår et samarbeid mener jeg. Det finnes absolutt andre gode fôrtyper der ute, men RC er det som har vært best for mine. Angående innholdet så synes jeg det er bra at dyrefôr inneholder kjøttråvarer som vi ikke spiser så mye. Jeg har ikke noe imot at kattene mine får deler av sitt energibehov fra vegetabilske ingredienser, både med tanke på miljøet og fordi ingen vitenskapelige rapporter viser at det vil være skadelig for katter. Angående råfôring har vi kanskje sett litt forskjellige undersøkelser, da jeg har blitt anbefalt å unngå dette. Men jeg respekterer ditt valg av kattemat og håper du respekterer mitt også 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s