OM OPERASJONER OG BOKA #BRANOK

For noen uker siden hadde jeg egentlig tenkt meg på lanseringen av boka #branok, som Kristin Gjelsvik har skrevet. Noen som fikk det med seg? Jeg kjøpte meg boka på nett og har ikke lest den ferdig ennå, men målet med den er SÅ viktig. Det er godt at det er en i bloggmiljøet som kjemper imot normaliseringen av å fikse på eget utseende. 

Denne debatten er ikke lett, fordi vi jenter sminker, fikser håret og ordner oss, noe mange bruker som argument i disse diskusjonene som det samme som å fikse på utseendet med sprøyter og operasjoner. Jeg er veldig uenig i dette. Når jeg sminker meg, fremhever jeg punkter i ansiktet jeg er fornøyd med. Jeg ønsker å få øynene til å lyse opp, jeg bruker litt rouge i kinnene mine, som alltid har vært litt runde og gode. Jeg har jobbet – som alle andre – med å godta at jeg ser ut som jeg gjør, og prøve å bli glad i det jeg ser i speilet. Det er ikke lett, og ingen sier det. Men det er mulig, befriende, og jeg tror det blir enklere jo eldre man blir. Jeg tror ikke løsningen er å sprøyte inn botox og restylane, fordi du vil begynne å finne mer ved selv du ønsker å endre på! Her er forskjellen; du fremhever ikke noe, som med sminke, du endrer utseendet ditt. Men når det er sagt. Jeg mener ikke at operasjoner aldri er greit. Jeg tør derfor aldri å si konsekvent at jeg aldri kommer til å gjøre noe med meg selv.

Jeg er 25 år og aner ikke hvordan jeg har det som 50-åring, derfor synes jeg det er vanskelig å uttalte meg sikkert om det. Men jeg håper jeg aldri gjør det! Og nettopp derfor er det så sinnsykt viktig å kjempe mot nettopp normaliseringen – og det er derfor boka og budskapet  til Kristin er så viktig! Har du et problem, mener jeg du skal jobbe med det lenge, psykisk. Operasjoner skal være en liten «fail», det mener jeg helt seriøst. Du skal føle at det er litt svakt. Vi skal ikke nødvendigvis henge ut andre som velger å operere seg, for det kan være de har prøvd alt annet først. Men jeg mener at man skal føle at det er en skuffelse over seg selv. Det er noen operasjoner som selvfølgelig er unntaket her, hvis man har ryggplager på grunn av store pupper, problemer med nese/hals og slike ting. Men når det ene og alene er kosmetiske grunner til at du velger å operere deg, så bør det være siste utvei. Bruk mange år på det, fordi det faktisk mest sannsynlig vil gå over. Jeg har lest om mange bloggere som har sprøytet inn blant annet restylane og fått blant annet leppene endret for alltid. Og de angrer. Men da er det ingen vei tilbake til ditt naturlige utseende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvis du først begynner, vil du finne feil etter feil. Vi må være med å kjempe mot normaliseringen, både for oss selv, vennene våre, og barna vi en gang skal ha. Jeg satt på t-banen for litt siden og så noen ca 12-13 år gamle jenter snakket om at de måtte ta botox i panna fordi bloggeren Martine Lunde gjorde det. Nå har jeg fått med meg at Martine Lunde gjør det på grunn av hodepine – men eksempelet viser hvor ekstremt lett unge jenter påvirkes av bloggere og eldre jenter. Jeg har lest om 10 år gamle jenter som sparer til operasjoner og restylane – hvor sykt er ikke det? Jeg vil bare ikke leve i en verden hvor min fremtidige datter – om jeg får en – ønsker seg silikon til konfirmasjonen. Vil du? 

xx 

7 tanker om “OM OPERASJONER OG BOKA #BRANOK

  1. Maja

    Kristin er et så godt forbilde! Det er sykt at slike inngrep blir normalisert og at folk sprøyter gugge inn i leppene for å «se naturlig ut».

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s